Tokácsli Galéria

A szentesi Galéria 1974-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, szentesi illetve Szentesről elszármazott művészek kiállításával. 2010-től viseli Tokácsli Lajos, egykori híres szentesi festőművész, az ún. alföldi iskola jelentős alakjának nevét. A kiállítóterem kifejezetten ezzel a céllal épült, így megvilágítása és elhelyezkedése kiválóan alkalmas a képzőművészeti értékek bemutatására. Évente 11 kiállításra kerül sor, amelyek mind színvonalasak, országos érdeklődésre is számot tartanak. Többek között olyan nagy művészek állítottak itt ki, mint Derkovits Gyula, Tornyai János, Endre Béla, Koszta József, Gadányi Jenő a teljesség igénye nélkül.

Jó a kapcsolat a különböző művészi szerveződésekkel pl.: a Vízfestők Társaságával, a Magyar Művészeti Műhellyel, a különböző művésztelepekkel pl.: a makóival, a diósgyőrivel, a barcsival.

A galériában szentesi és Szentesről elszármazott művészek egyaránt évente bemutatkoznak. Minden évben egyszer sor kerül néprajzi kiállításra is. Kétévente megrendezésre kerül az Országos Aktfotókiállítás, ami szintén szentesi kezdeményezésre indult el. Ehhez hasonló a dél-alföldi régiót összefogó Alföldi Fotószalon. A Galéria kistermében inkább a történelmi évfordulóknak, aktualitásoknak megfelelő kiállítások kapnak helyet.

Tokácsli Galéria

  • Cím: 6600 Szentes, Kossuth tér 5. I. em.
  • Tel.: +36-30/756-6084, +36-63/314-211
  • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Web: www.szentesimuvelodesikozpont.hu

Képek (12 db)

 
 

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.