Edzőtáborozóknak ajánljuk

Szentes az egészségmegőrzés, a professzionális élsport, valamint ezek mintájára a tömegsportok gyakorlásának lehetőségét kínálja az idelátogatók részére. A gyógy- és rehabilitációs lehetőségek a (sport)sérülések gyógyításában nyújtanak magas színvonalú szolgáltatást.

Intézményeink lehetőséget kínálnak szinte valamennyi sportág különböző szinten történő művelésére valamennyi korosztály számára, egészen az aktív pihenéstől, gyógyüdüléstől kezdve, az amatőr mozgáson keresztül a minőségi sportig. A népszerű Szentesi Üdülőközpont területén hamarosan befejeződik az új 50 méteres fedett versenyuszoda építése, melynek révén az elérhető vízfelület megháromszorozódik!

A szentesiek mozgásszeretetét mutatja, hogy 30 ezres város létére 19 egyesületben 53 sportágat űznek a helyiek. Ez a valóban működő verseny- és tömegsport 1996-ban az akkori szakminisztériumtól méltán nyerte el „A Nemzet Sportvárosa 1996” címet.

Szentes a világhírű magyar vízilabda egyik hazai fellegvára. A legnagyobb hírnévvel rendelkező vízilabda mellett azonban a város számos más sportágban - főleg a küzdősportokban, társastáncban, atlétikában – is magyar, Európa- és világbajnokokat nevelt, s ma ezen sportokban az utánpótlás meghatározó központja.

Természetesen az itteni sportélet nem csak a szentesiek révén válik országosan ismertté és elismerté, hanem formálják, alakítják, színesítik annak tevékeny résztvevői, a hozzánk látogató vendégsportolók is. Ők azok, akik meg-megújuló igényekkel, külföldiek esetén, nemzeti szokásaikkal bővítik felfogásunkat a sportról, az életről. Felfogásunk szerint a sport nagyszerűsége éppen ebben rejlik, hiszen a sport ereje nemcsak a saját hatásfokában mérhető, hanem abban is, hogy hány emberhez jut el.

A hozzánk eljutó vendégsportolók alapvetően két célból érkeznek városunkba:

  • Versenyek: A városban megrendezésre kerülő versenyek sorában megtalálhatók a már hagyományosnak számító, nagy létszámmal bíró és sok esetben nemzetközi szintű tornák, valamint a rendhagyó sportesemények egyaránt. Különös hangsúlyt helyezünk arra, hogy ezeken a rendezvényeken jelen legyenek az utánpótlás csapatok is.
  • Edzőtáborok: A sportkapcsolatok meghittebb, perspektivikusabb formája. Ez az a speciális eset, amikor a hazaiak sikere az, ha a vendégek sikeresek. A teljesség igénye nélkül városunk az elmúlt időszakban otthont adott számos utánpótlás és felnőtt vízilabda, úszó, tánc, karate, futball, kézilabda és kosárlabda edzőtábornak.

Ennyi sportpálya, uszoda, csarnok felépítése évtizedes munka eredménye. A létesítmények korábban kisebb-nagyobb egységként elszigetelten működtek. Napjainkban ezek az egységek együttesen jelennek meg. Egyediségünket az biztosítja, hogy a városközponton belül, elérhető közelségben lehet futni, úszni, vízilabdázni, evezni, teniszezni, táncolni, terem- és küzdősportokat gyakorolni. Az edzőtáborozók a vízi és a szárazföldi sportokat nálunk egyaránt magas szinten tudják gyakorolni, legyen szó alap- vagy kiegészítő szakmai tevékenységről.

A sportolási lehetőségek helyszíneit elérhetőségekkel további menüpontokban igyekeztünk összegyűjteni az Önök számára. Az oldal alján található elérhetőségeken természetesen mi is készséggel állunk rendelkezésükre!

 

 

MIÉRT SZENTES?

Szentesről indultak Aktívturisztika
Vízitúrák, gyalogtúrák, kerékpártúrák
Szentesről indultak Szentesről indultak
Mit gondolnak rólunk a "humormaffia" tagjai?
Szabadidő- paradicsom a Kurca partján Szabadidő- paradicsom a Kurca partján
Szentesi Üdülőközpont
Kalandok földön, vízen, levegőben
Kurca-part Kalandpark
Zöld oázis
A természet ereje
Fesztiválozz velünk!
Fesztiválok, nagyrendezvények
Aktív kikapcsolódás
Sportosan, fitten, egészségesen
Pezsgő kulturális élet
Kulturális csemegék
Szentesikumok
Izgalmas kistérség

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.