Izgalmas kistérség

Szentesen kívül a kistérség településein is bőven akad természeti látnivaló, vendégcsalogató program. A Tisza, a Kurca, a vizes élőhelyek, az erdők, rétek, a védett természeti területek, az Alföldi Kék Túra kijelölt útvonala a természetjáráshoz, táborozáshoz, horgászathoz, vadászathoz, és az aktív kikapcsolódáshoz, szabadidős tevékenységekhez teremtenek remek lehetőségeket.

A kistérség templomai, kastélyai, szélmalmai és malmai, népi lakóházai között több műemlék is található, hagyományai, kulturális élete igen élénk. A kistérségben számos lehetőség nyílik a viszonylag zavartalan természeti területeken való utazásra, látogatásra, fesztiválozásra.

Programjai közül kiemelkedik a derekegyházi Falunapok keretében minden év júliusában megrendezésre kerülő Palacsintafesztivál, ahol évről-évre újabb palacsintasütő rekordok születnek; a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták is várják az édes élet élvezőit.

Másik népszerű program a Fábiánsebestyénen több évtizedes múltra visszatekintő Nemzetközi Fogathajtó Verseny, amely egyben az Országos Fogathajtó Bajnokság évadnyitó futama is. Az 1980-as évek elejétől megrendezett sportesemény 2006-ban nemzetközivé nőtte ki magát, és egyre népszerűbb a külföldiek körében. A település nóniusz lovastenyészete több évtizedes múltra tekint vissza.

 

MIÉRT SZENTES?

Szentesről indultak Aktívturisztika
Vízitúrák, gyalogtúrák, kerékpártúrák
Szentesről indultak Szentesről indultak
Mit gondolnak rólunk a "humormaffia" tagjai?
Szabadidő- paradicsom a Kurca partján Szabadidő- paradicsom a Kurca partján
Szentesi Üdülőközpont
Kalandok földön, vízen, levegőben
Kurca-part Kalandpark
Zöld oázis
A természet ereje
Fesztiválozz velünk!
Fesztiválok, nagyrendezvények
Aktív kikapcsolódás
Sportosan, fitten, egészségesen
Pezsgő kulturális élet
Kulturális csemegék
Szentesikumok
Izgalmas kistérség

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.