Csallány Gábor Kiállítóhely

Az épület Szentes szívében, a Kurca által övezett Széchenyi-ligetben helyezkedik el. A természetvédelem helyi oltalma alatt álló park közepén található U alaprajzú, klasszicizáló stílusú múzeumépület 1870-ben vendéglőnek épült, de három évvel később eredeti funkciója már meg is szűnt. 1913-ban az épület egészét birtokba vették a múzeumi gyűjtemények.

Jelenleg a ligeti épület funkciója kettős. Egyrészt benne található a Csallány Gábor Kiállítóhely, mely állandó (Régészeti Látványtár) és időszaki kiállításoknak ad otthont. Másrészt az épületben működik a Koszta József Múzeum adattára, kerámiarestaurátor műhelye, néhány gyűjteményi raktára, valamint a természettudományos profilú múzeumpedagógiai oktatóterme, ahol a tanulni vágyók élményszerűen, az eredeti műtárgyak közelségében, a korszerű természettudományos mobil laborok, a digitális technika segítségével ismerhetik meg a művészi alkotásokat, a történelmet és a környezetet. 2011-ben az épület korszerűsítésével kialakításra került egy régészeti tömörraktár, egy látogatható képzőművészeti látványraktár, és a régészeti látványtár. Anyaguk megismerését a látogatók által önállóan használható, kutatásra is alkalmas digitális adatbázis teszi teljessé.

Csallány Gábor Kiállítóhely

  • Cím: 6600 Szentes, Széchenyi liget 1.
  • Telefon: +36-63/313-352, +36-70/228-8565
  • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Web: https://kosztamuzeum.hu/

Képek (22 db)

 
 

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.