Testvérvárosok

Szentes nyitott európai városként számos határon túli magyar és külföldi településsel ápol jó kapcsolatokat, lehetővé téve ezáltal az együttműködést a városok polgárai között az élet minden területén. A kapcsolatok kiterjednek a kulturális együttműködésekre, a tudományok területére, a sportra, az egyházi és civil kapcsolatokra, gazdasági, egészségügyi és szociális területekre. A testvérvárosok vezetőinek hivatalos látogatásai mellett a településeken egyre gyakoribbak az önmaguktól szerveződő, családok közötti barátságok, vállalkozások közötti gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok. Szentes kiemelkedő testvérvárosi tevékenységét, a személycsere-programokat, karitatív munkáját, valamint nyitott, európai szellemiségét az Európa Tanács Európa Diplomával, Becsületzászlóval és Európa Plakett kitüntetésekkel is elismerte.

 

Markgröningen (Németország)

Markgröningen Stuttgardttól nem messze fekvő igazi német kisváros. Legnagyobb eseményük az évente augusztusban megrendezésre kerülő Schäferlauf, a juhászok céhének hagyományos népünnepélye. A Baden-Württembergi tartományban található településsel elsősorban zenei kapcsolata van Szentesnek, ezen kívül a civil kapcsolatok is egyre szorosabbak.

 

Sankt Augustin (Németország)

Bonnal átellenben a Rajna partján fekvő, alig 30 éve alakult község. Modern városközpont, pezsgő sportélet, fiatalos lendület jellemzi a négy faluból álló települést. A német testvérvárossal nagyon élénk a kapcsolatunk a kultúra, a művészetek, a sport és a civil élet területén is.

 

Kaarina (Finnország)

Kaarina Finnország Dél-nyugati részén Turku mellett található, 18 ezer lakosú település. A várossal 1988-ban kezdődtek meg az egyeztetések a kapcsolatok hivatalossá tételéről. A Szentesi Magyar-Finn Baráti Kör 1992-ben alakult, a Magyar-Finn Társaság tagszervezeteként. Az együttműködést baráti, kulturális, sport- és gazdasági kapcsolatok egyaránt fémjelzik.

 

Újszentes (Románia)

Dumbravita (Újszentes) Romániában, Temesvártól 4 km-re fekvő község, amelyet 133 szentesi református család alapított 1891-1892 között. Újszentessel a kapcsolatok kiterjednek a művelődésre (iskolai csoportok, színjátszók, táncosok, könyvtárak, sajtóképviselők cseréje), a tudományok (helytörténet, néprajz, nyelvészet) területére, a sportra, az egyházi és civil kapcsolatokra, gazdasági, egészségügyi és szociális együttműködésre, családi kapcsolatokra, gyermeküdültetésre.

 

Skierniewice (Lengyelország)

Skierniewice Lengyelország közepén, Varsótól kb. 70 km-re, dél-nyugatra elhelyezkedő, közel 50.000 lakosú város. Lengyel testvérvárosunkkal a kapcsolatok a kulturális együttműködésekben, a tudományok területén, a sportban, az egyházi és civil kapcsolatokban, gazdasági, egészségügyi és szociális együttműködésekben egyaránt megmutatkoznak.

 

Szentes (Szlovákia)

(Bodrog)Szentes (szlovákul Svätuše) község Szlovákiában a Kassai kerület Tőketerebesi járásában, Királyhelmectől 4 km-re nyugatra fekszik. Elsősorban baráti és gazdasági kapcsolatok terén gyümölcsöző a kapcsolat, illetve kibontakozóban van a kultúra területén is.

 

Kolomna (Oroszország)

Kolomnával 2010-ben került aláírásra együttműködési szándéknyilatkozat. A két település a kereskedelmi-gazdasági, tudományos-műszaki kapcsolatokban és a kulturális élet területén is egyre szorosabbra fűzi a barátságot.

MIÉRT SZENTES?

Szentesről indultak Aktívturisztika
Vízitúrák, gyalogtúrák, kerékpártúrák
Szentesről indultak Szentesről indultak
Mit gondolnak rólunk a "humormaffia" tagjai?
Szabadidő- paradicsom a Kurca partján Szabadidő- paradicsom a Kurca partján
Szentesi Üdülőközpont
Kalandok földön, vízen, levegőben
Kurca-part Kalandpark
Zöld oázis
A természet ereje
Fesztiválozz velünk!
Fesztiválok, nagyrendezvények
Aktív kikapcsolódás
Sportosan, fitten, egészségesen
Pezsgő kulturális élet
Kulturális csemegék
Szentesikumok
Izgalmas kistérség

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.