Sport

Szentes az egészségmegőrzés, a professzionális élsport, valamint ezek mintájára a tömegsportok gyakorlásának lehetőségét kínálja az idelátogatók részére. A gyógy- és rehabilitációs lehetőségek a (sport)sérülések gyógyításában nyújtanak magas színvonalú szolgáltatást.

Intézményeink lehetőséget kínálnak szinte valamennyi sportág különböző szinten történő művelésére valamennyi korosztály számára, egészen az aktív pihenéstől, gyógyüdüléstől kezdve, az amatőr mozgáson keresztül a minőségi sportig.

Az edzőtáborozók a vízi és a szárazföldi sportokat nálunk egyaránt magas szinten tudják gyakorolni, legyen szó alap- vagy kiegészítő szakmai tevékenységről. A termék teljességét és egyediségét az biztosíthatja, hogy a városközponton belül, elérhető közelségben lehet futni, úszni, vízilabdázni, evezni, teniszezni, táncolni, terem- és küzdősportokat gyakorolni.

A szentesiek mozgásszeretetét mutatja, hogy 30 ezres város létére 19 egyesületben 53 sportágat űznek a helyiek. Ez a valóban működő verseny- és tömegsport 1996-ban az akkori szakminisztériumtól méltán nyerte el „A Nemzet Sportvárosa 1996” címet.

Szentes a világhírű magyar vízilabda egyik hazai fellegvára. A legnagyobb hírnévvel rendelkező vízilabda mellett azonban a város számos más sportágban - főleg a küzdősportokban, társastáncban, atlétikában – is magyar, Európa- és világbajnokokat nevelt, s ma ezen sportokban az utánpótlás meghatározó központja.

A helyi karate egyesület a sportág világszervezetétől kapott engedélyt a Shinto-kapu felállítására. A Kyokushin karate megalkotója, a 10 danos japán karatemester Sosai Masutatsu Oyama emlékére emelt különleges szentély már önmagában is óriási sportdiplomáciai siker, hiszen a világszervezet Japánon kívül sehol máshol nem engedélyezte ilyen emlékmű építését.

Szentest díszíti az 1936-os birkózó olimpiai bajnok Lőrincz Márton győzelemért kapott tölgyfája, amelyből mára csak nagyon kevés van a világban. Az erdélyi születési olimpikon fogadott városának, Szentesnek ajándékozta a facsemetét, melyből terebélyes árnyat adó kocsányos tölgy lett, „Olimpiai tölgy”, ahogy a szentesiek nevezik. Három-négy embernek is össze kell kapaszkodnia, ha széles törzsét át szeretnék érni. 

A Dr. Papp László Sportcsarnok mellett a szabadidő eltöltésének kellemes helyszíne a gyönyörű Széchenyi-liget és a Kurca ölelésében lévő Szentesi Üdülőközpont, amely nem csak a versenyzőket szolgálja, de széles körben ad lehetőséget a testmozgásra, aktív kikapcsolódásra. A sport és szabadidőközpont nemcsak a szentesieket, de az egész környéket megmozgató eseményekkel színesíti a kulturális kínálatot. A sportrendezvények mellett életmód táborokat, éjszakai fürdőzéseket, szépségversenyt, családi sportnapot és Szent Iván - éji gondolázást is tartanak itt.

A ligettel átellenben lévő terület a fiatalok gyűjtőhelye, ahol a sportpályák helyezkednek el, valamint egy BMX és görkorcsolya akrobatikai centrum is várja az extrém sportok szerelmeseit.

Azoknak sem kell megijedniük, akik éppen télen kapnak kedvet a sportoláshoz: őket egy 600 m2-es fedett műjégpálya fogadja novembertől márciusig, ahol minden szezonban különleges jégszobrokban is gyönyörködhetnek a vendégek.

 

 

MIÉRT SZENTES?

Szentesről indultak Aktívturisztika
Vízitúrák, gyalogtúrák, kerékpártúrák
Szentesről indultak Szentesről indultak
Mit gondolnak rólunk a "humormaffia" tagjai?
Szabadidő- paradicsom a Kurca partján Szabadidő- paradicsom a Kurca partján
Szentesi Üdülőközpont
Kalandok földön, vízen, levegőben
Kurca-part Kalandpark
Zöld oázis
A természet ereje
Fesztiválozz velünk!
Fesztiválok, nagyrendezvények
Aktív kikapcsolódás
Sportosan, fitten, egészségesen
Pezsgő kulturális élet
Kulturális csemegék
Szentesikumok
Izgalmas kistérség

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.