Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mikulás váró ünnepség a Városházán

A Mikulás ünnepi előszobája
A Mikulás ünnepi előszobája

A Mikulás ünnepi előszobája

Szentes Város Önkormányzata 2015. december 3-án csütörtökön délután 16.00 órától rendezi meg először Mikulás váró ünnepségét. Ennek keretében a polgármesteri, jegyzői iroda előtti tér várja majd a gyerekeket ünnepváró kavalkádra: lesz ünnepi gyermektorna, kézműves foglalkozások, melynek keretében karácsonyi díszeket lehet készíteni, arcfestés, készségfejlesztő játszó sarok, mesekuckó, mézeskalács és tea, valamint ajándék is várja majd a legkisebbeket.

Az óvodák részére rajzpályázat került kiírásra. Készülődés az ünnepre címmel van lehetősége az óvodáknak egy kreatív munka beadására. Egy nagyobb terjedelmű pályamunkát várnak a szervezők, amely bemutatja, hogy hogyan készülnek a gyerekek, az óvodák az ünnepekre. Nincs technikai, sem formai kikötés. Az elkészült pályamunkák az ünnepség keretében megtekinthetőek lesznek, és jutalmazásban részesülnek.

A Polgármesteri Iroda dolgozói közös játékgyűjtést is szerveznek, melynek keretében mások számára kinőtt vagy megunt játékokat szeretnének átadni olyan intézményeknek, ahol nap, mint nap a gyermekek ellátását biztosítják. Az intézményvezetőket arra kérik majd, hogy juttassák el a játékokat olyan családoknak, szülőknek, akiknek kevesebb lehetőség adatik meg az ajándékozásra. A hivatal dolgozói köszönettel veszik a játékgyűjtéshez való csatlakozást, ez ügyben Torday Henrietta áll mindenki rendelkezésére a Városháza 210-es irodájában, vagy a 63/ 510-307-es telefonszámon.