Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

1077 kerékpáros lepte el Szentes utcáit

Két kerékkel egészségesebb!
Két kerékkel egészségesebb!

A Legrand Zrt. idén első alkalommal csatlakozott az Európai Autómentes nap programjának szentesi rendezvényeihez. Erre a napra, szeptember 22-ére mozgósította a város általános- és középiskolásait, szüleiket és tanáraikat, hogy kerékpározzanak együtt, mert két kerékkel egészségesebb! A Legrand Zrt. számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, amely nemcsak a saját munkatársainak életminőségére és egészségére odafigyelő magatartásban nyilvánul meg, hanem a város egész lakossága, ifjúsága és környezete irányában is.

Két kerékkel egészségesebb!

A résztvevők a Legrand Zrt. színeiben kerékpároztak, és nem tét nélkül. Ugyanis a legnagyobb létszámot mozgósító három oktatási intézmény a cég felajánlásában pénzjutalomban részesült, amelyet az iskola a diákok javára használhat fel. Az összefogás szép példáját nyújtó rendezvény rajtja a Legrand Zrt. elől indult és a közel 6 km-es távot a város főbb útvonalain tették meg, melynek célállomása a Luther tér volt.

A kerékpározáshoz csatlakozott Szirbik Imre polgármestere és Cseuz László pedagógus, testnevelő is. A sportrendezvény zökkenőmentes lebonyolításában segített a Városi Rendőrkapitányság és a St. Jupát Sportegyesület.

A létszámverseny végeredménye:
Kiss Bálint Ref. Ált. Isk.  92,6%
Koszta J. Ált. Iskola  77,4%
Kluzál Gábor Ált. Isk.  34,7%
Pollák A. Műszaki SZKI.  24%
Petőfi Sándor Ált. Isk. 14,2%
Szent Erzsébet Kat. Ált. Isk.  6,4%
Horváth Mihály Gimnázium 0,2%