Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Átadták a Vecseri-foki összekötő utat és parkoló övezetet

A Vecseri-foki összekötő utat elsőként az óvodások vették birtokba
Az óvodások vették birtokba elsőként

Folytatódott a városkép megújítása, újabb kiemelkedő fontosságú út és parkoló épült Szentesen. A Dél-alföldi Operatív Program DAOP-2007-3.1.1/B pályázatának keretén belül megvalósult fejlesztés, a Szentes Vecseri-foki összekötő és a parkoló, majd pedig a szintén nemrég épült, 100+50 fős Idősek Szolgáltató Centrumához vezető útszakasz kiépítése már régóta kívánatos volt.

Az útépítés három szakaszból állt, az úgynevezett Széchenyi liget északi feltáró út, a Vecseri-foki összekötő út, valamint a Szentes, Parkerdőben épülő Idősek Integrált Szolgáltató Centrumának telken kívüli út és járda, a Nyár utcáig bezárólag egységes útfelület épült ki, és így a Szentes, Csongrádi útról az Dr. Sípos Ferenc Parkerdő Otthon megközelíthetővé vált, valamint a csatorna lefedésével mintegy 150 parkoló került kialakításra, megoldva ezzel a Strandfürdő körüli parkolást.

Az új út felavatásának pillanata
Az új út felavatásának pillanata

„A Vecseri-fok gondja már régóta okozott problémát a környéken lakóknak, ráadásul környezetvédelmi szempontból is lépni kellett, a parkolási problémák megoldása is elengedhetetlen volt, a parkerdei idősek otthonát pedig csak szűk kis mellékutcákban kanyarogva lehetett megközelíteni” – mondta az átadó ünnepségen Szirbik Imre, Szentes Város polgármestere.

A Wellness Colosseum bemutatója
A Wellness Colosseum bemutatója

Az önkormányzat 2007-ben nyújtotta be pályázatát a projekt megvalósítására, mely eredményes volt. Bár a kezdetek nem voltak éppen zökkenőmentesek – hisz a közbeszerzési eljárást kétszer kellett kiírni mire eredményes lett. A projekt kivitelezési munkáit az INTEGRÁL Zrt. szarvasi székhelyű cég nyerte el és ezek után tavaly ősszel megkezdődhetett az építkezés, amely gőzerővel haladt. A Liget környékén példa értékű munka folyt, amelynek köszönhetően bő két hónappal a kiírt határidő előtt befejeződtek a munkálatok: új, kiváló minőségű, aszfaltút vezet a strandra, az üdülőközponthoz került egy tágas, 150 férőhelyes parkoló, a szociális otthonhoz, pedig immár nyílegyenes úton lehet eljutni. A projekt összköltsége 339.684.849 Ft volt, ebből Szentes Város Önkormányzata 136.757.121 Ft-ot biztosított önerőként, a fennmaradó részt, 202.927.728 Ft-ot pedig a sikeres pályázatnak köszönhetően nyerte.

Óvodások rajzaival avatták fel Szentesen a Vecseri-foki utat
Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára is segített az első rajzok elkészülésében

Az ünnepélyes átadásra szeptember 23-án került sor Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárának valamint dr. Kozma József, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnökének részvételével.

A fejlesztéseknek ezzel koránt sincs vége, a Széchenyi Liget és a strandfürdő területén újabb beruházások valósulnak meg a közeljövőben.