Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

XII. Szentesi Lecsófesztivál

XII. Szentesi Lecsófesztivál
XII. Szentesi Lecsófesztivál

A szokásos össznépi lecsófőzés és szalonnasütés mellett nagyon sokan a fellépő művészek miatt jönnek el a szentesi lecsófesztiválra.

Íme az idei celebfelhozatal: szeptember 6-án este 8 órakor az Animal Cannibals énekli majd a mikrofonba, hogy “EZ ITT A LEGJOBB HELY? EZ ITT AZ!”. Utánuk Balázs Fecót köszönthetjük a színpadon, majd Imre Zsuzsa énekel együttesével tűzoltásig.

Másnap délután 4 órakor Trabarna (Lórán Barnabás) osztja meg autós(lecsós) történeteit. A komolyzenék és bordalok kedvelőinek énekel Mészáros János Elek fél 5-kor. Tóth Verát köszönthetjük fél 8-kor, majd utána egy különleges koncert lesz. Máté Péter elevenedik meg zenéi révén, melyet Szatmári Orsolya, Havas Lajos és Kovács Áron prezentál.

A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. Annyi biztos, hogy az alábbi négy hozzávaló mindenképpen a lábasba kell, hogy kerüljön: zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom.

Nagy vita van azzal kapcsolatban, hogy a lecsó, Magyarország mely részére jellemző. Mi megfejtettük a titkot, amely számunkra nagyon egyértelmű, mert csakis arra a területre lehet jellemző az országban, ahol a legtöbb paprika és paradicsom terem, ez pedig nem más mint „Fóliaország”, melynek területe lefedi Szentes városát és környékét.

A XII. Szentesi Lecsófesztivál két napjának valamennyi műsorszáma megtalálható a plakáton, melyet érdemes körbe dobni az ismerősök között!