Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Változnak az önkormányzat számlaszámai

Városháza
Városháza

FELHÍVÁS

Szentes Város Önkormányzata ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az önkormányzat számlavezető bankja, így az önkormányzat pénzforgalmi számláinak száma 2016. január 01. napjától megváltozik. Az új számlaszámok 2016. január 01-től kerülnek ki a város hivatalos honlapjára. ( www.szentes.hu)

A változás 2016. január 01-től az önkormányzat részére fizetendő adók, bérleti díjak, díjak, kölcsön törlesztések befizetésekor a befizető részéről fokozott odafigyelést igényel, többek között

– helyi adók (építményadó, kommunális adó, idegenforgalmi adó, termőföld bérbeadás utáni jövedelemadó, iparűzési adó, gépjárműadó, késedelmi pótlék, bírság, talajterhelési díj,…stb)
– lakásvásárlásra, lakásfelújításra nyújtott önkormányzati kölcsönök törlesztése,
– panelprogramhoz kapcsolódó önkormányzati kamatmentes kölcsönök törlesztése ,
– vállalkozók részére folyósított kamatmentes kölcsönök törlesztése,
– közterület használati díjak befizetése,
– haszonbérleti díjak befizetése,
– bérleti díjak … stb
befizetése esetén.

Kérjük a lakosságot és a vállalkozásokat, hogy 2016. január 01-től a 12066007-… kezdetű számlákat és a hozzájuk tartozó készpénz-átutalási megbízásokat (csekkeket) NE HASZNÁLJA, ezen számlákra 2015. december 30-a után, se átutalást, se postai csekkes befizetést ne teljesítsen, mert a számlák megszűnése miatt az nem fog megérkezni az önkormányzathoz, tehát teljesítésként nem vehető figyelembe. A téves számlára teljesített összeget a pénzintézet illetve a posta a kezelés során felmerült költségekkel csökkentett összegben fogja visszajuttatni a feladóhoz.

A március 15-én esedékes I. félévi önkormányzati adók megfizetéséhez az adóhatóság február hónapban megküldi a csekkeket és a számlaszámokat az érintettek részére. A korábban esedékessé váló tartozások teljesítéséhez a csekkek január elejétől igényelhetők az adóirodában illetve a hivatal számviteli irodájában.