Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ÚJ KERÉKPÁRÚTTAL GAZDAGODOTT SZENTES

Ipartelepi úti kerékpárút
Ipartelepi úti kerékpárút

Lezárult az Ipartelepi úti kerékpárút projekt

2014. március 12-én megtörtént az Ipartelepi úti, Európai Uniós támogatással készülő projekt lezárása, így a szentesiek birtokukba vehetik (vették már) a kerékpárutat, mely biztonságos kapcsolatot létesít a keleti iparhegyed és a város belső lakóterülete között.

Szentesen évek óta napirenden volt a kerékpárút megépítése ezen a szakaszon, mivel az Ipari Park területén számos cég és vállalkozás működik, ami jelentős kerékpáros forgalmat generál.

Az elkészült 2240 méter hosszú kerékpárút építés és az 570 m hosszú szakasz felújítás eredményeként a túlnyomó részt külterületen haladó kerékpárút használói immár a közúti gépjármű forgalomtól elkülönítve, biztonságosan tehetik meg az utat az ipartelepig.

Szirbik Imre polgármester a projekt zárórendezvényén elmondta, hogy a beruházás hozzájárul a kulturált kerékpáros közlekedés fejlődéséhez, így várhatóan Szentesen (eddig is nagy volt), de tovább nő a kerékpárt használók aránya.

Szűcs Lajos alpolgármestertől megtudtuk, hogy a körzet régi igénye teljesült ezzel a megépült új kerékpárúttal.

A projekt részeként kerékpáros parkoló épült a Gerecz horgásztó mellett, valamint megtörtént a kerékpárút melletti fásítás is.

Továbbá hallhattunk arról is, hogy a Szentest – Csongráddal összekötő kerékpárút egyik sarkalatos problémájára (Tiszai közúti híd) megoldás született, így a kerékpárral közlekedők a 451-es út alatt kiépített alagúton kelhetnek át biztonságosan az út túloldalára megakadályozva a balesetveszélyes átkelést. Ez az út felújításakor kerül kiépítésre, melyet már nagyon vártunk!

„Szentes, 45. számú főút (Ipartelepi út) Attila út — Vásárhelyi út közötti szakaszán kerékpárút építés.”

(DAOP-3.1.2/A-11-2011-0001, ERFA támogatás összege: 118.010.499,- Ft)