Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Térfigyelő kamerarendszer

Térfigyelő kamerarendszer
Térfigyelő kamerarendszer

Hivatalosan is átadták a 21 darab kamerából álló Szentes-Eperjes térfigyelő kamerarendszert.

A kamerák napi 24 órában rögzítenek, és szinte mindent látnak.

A rendőrség bűnmegelőzési céllal technikai segítséget kért, majd 2011. évben megállapodott Szentes Város Önkormányzatával a kamerarendszer kialakításában. A beruházáshoz csatlakozott 4 helyi vállalkozás és Eperjes Község Önkormányzata. A rendszer úgy épült ki, hogy az a későbbiekben bővíthető legyen. A kamerák 24 órán keresztül rögzítik az eseményeket, figyelik Szentes útjait.

Balogh – Szabó Imre rendőrkapitány elmondta, hogy a térfigyelő kamerarendszer nem a szentesiek megfigyelésére épült ki, hanem a lakosság biztonságát hivatott óvni. A szabálytalankodók büntetésére nem fogják a felvételeket felhasználni, de egy-egy baleset vagy betörés során fontos bizonyítékként szolgálhatnak. A monitorokat havonta 200 órán keresztül figyeli az ügyeletes rendőr, és azonnal a helyszínre irányítja kollégáit, amennyiben szükséges.

Az átadás alkalmával bemutatták, hogy milyen pontos és jó minőségű képeket adnak a kamerák, szinte tökéletesen látható egy-egy járókelő arca, vagy az autók típusa és rendszáma. Ennek függvényében a Szentesre látogató bűnözőknek is érdemes elkerülniük a várost.