Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tájékoztató a Védőnői Szolgálat működéséről

Szentes

A Védőnői Szolgálat az országos tisztifőorvos által kiadott utasítás alapján látja el feladatát.

A védőnők és ellátottak érdekében a találkozások számát minimalizálni kell, a távkonzultációt (telefon, e-mail, facebook stb.) kell előtérbe helyezni. A 65. életévüket betöltött védőnők ne találkozzanak a gondozottal személyesen.

Védőoltási kötelezettség esetén a mérések a házi gyermekorvosi tanácsadáson történnek meg a kettős megjelenés elkerülése érdekében.

Egyedi esetekben – amennyiben nélkülözhetetlen a személyes konzultáció – időpontot egyeztetve szükséges a tanácsadás megtartása. A védőnőnek ezekben az esetekben előzetesen nyilatkoztatni kell a gondozottat arról, hogy egészséges-e, illetve van-e környezetében akut fertőzésben szenvedő beteg.

A tanácsadó váróhelyiségben egyszerre, egy időben egy gondozott tartózkodhat.

A csecsemő tanácsadások a megszokott módon zajlanak, de a fent leírt szabályok betartásával és csak a kötelező védőoltásokat adják be, egyéb státuszvizsgálatok halasztódnak.

Kérés, hogy csak a legszükségesebb esetben, akkor is előzetes bejelentkezés alapján keressék a Szolgálatot, a védőnők minden szükséges segítséget megadnak telefonon, e-mailon, facebookon.

A házi gyermekorvosok időpont egyeztetés alapján tartják a betegrendelést. 

Lencséné Szalontai Mária
Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Szociális Iroda
irodavezető