Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Öt millió az orgona felújítására

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KfZVkqVzbr0] Két önkormányzati képviselő indítványára (Halmai István és Móra József) Szentes Város Önkormányzata a legutóbbi testületi ülésen úgy határozott, hogy a Szent Anna Templom orgonájának felújításához 5 millió forinttal hozzájárul.

Nagy János orgonaművész, Szentes város díszpolgára (aki több mint egy évtizede munkálkodik azon, hogy a templom orgonája megújuljon) a 2012. június 19-ei sajtótájékoztatón elmondta, hogy korábban a hangszer nem volt alkalmas minden zenemű előadására, de a felújítás után, a szélesebb (6 billentyűvel) játszóasztalnak köszönhetően bővül a repertoár.

Topsi Bálint plébános köszönetében elmondta, hogy az orgona nem csak a liturgia céljait szolgálja majd: szeretnénk ha a szentesi hangversenyéletbe is intenzíven bekapcsolódjon.
Szirbik Imre polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak tevékenyen közreműködtek az orgona felújításában. Az önkormányzat által adományozott 5 millió forint a költségek 30 százalékát fedezi.

A tervek szerint már az Anna napi búcsún hallhatjuk hangját, de a szentesi zene szerető közönség augusztus 19-én Virág András orgonaestjén élvezheti teljes valóságban.