Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Őszi lomtalanítás menetrendje

Őszi lakossági lomtalanítás
Őszi lakossági lomtalanítás

2011 őszén a lakossági lomtalanítás az alábbiak szerint alakul: A lakosság a megjelölt napon reggel 7 óráig helyezheti ki az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon a háztartásban keletkezett lomot, azaz a feleslegessé vált használati tárgyakat, bútort, háztartási eszközt.

A nagy darabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok (pl.: rongy, papír, műanyag) a hatékonyabb elszállítás és a szétszóródás megakadályozása érdekében KIZÁRÓLAG bezsákolva kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartozik a lomtalanítás körébe, így nem kerül elszállításra:

  • föld, törmelék, salak, trágya, szalma, egyéb növényi hulladék, fólia,
  • elektromos elektronikai készülékek pl.: TV készülék, hűtőgép,
  • veszélyes hulladékok,
  • heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási valamint
  • gazdálkodói – vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

A szolgáltató egy helyről csak egyszer tudja elvinni a kirakott lomot. Mindannyiunk érdekében előre is köszönjük közreműködésüket! Amennyiben észrevétele van, megteheti a Városellátó Intézmény Irodájában (Szentes, Kossuth tér 6., Tel. 63/313-343.)

Egyéb információk: Lomtalanítás alatt a rendszeres zöldhulladék gyűjtésben elmaradások várhatóak.

A lomtalanítás költségeit a rendszeres szemétszállítás díjából fedezzük, ezért a rendezetlen, szüneteltetett szerződésű, illetve díjhátralékos ügyfeleinktől a lomhulladék nem kerül elszállításra.

2011. év őszi lomtalanítás időpontjai

Szentes (belterület):

  • 2011. október 10- e és 14-e közötti héten, a szemétszállítás napján (2011 májusában bevezetett új rend szerint).

Nagytőke, Magyartés:

  • 2011. október 20. (csütörtök)

Kajánújfalu , Lapistó, Dónát

  • 2011. október 21. (péntek)

Szegvár Nagyközség belterületén:

  • 2011. október 18. (kedd) – Szegvár Újfalu
  • 2011. október 19. (szerda) – Szegvár Öregfalu és Réti telep

A lom elszállítása a megjelölt napon, fennakadás esetén a következő napon történik.

A Városellátó Intézmény lehetőséget biztosít arra, hogy azon szentesi ingatlantulajdonosok, akik nem kívánják az ingatlanuk elé kihelyezni a lom hulladékukat a Szentes – Berki Hulladéklerakó Telepen 2011. október 15-én (szombaton) reggel 8 és 15 óra között díjmentesen elhelyezhetik a szentesi háztartásokban keletkezett lomot. A lom hulladék 2 db 30 m3-es gyűjtőkonténerben kerül elhelyezésre és ezt követően továbbszállításra a hódmezővásárhelyi hulladéklerakó telepre.

FIGYELEM!

Mivel a lom elszállítására kihelyezett gyűjtőkonténerek kapacitása véges, ezért az ingatlanonként beszállítható lom mennyisége nem haladhatja meg az 500 kg-ot.

A lom beszállítási akciót csak magánszemélyek, a háztartásukban keletkezett lom beszállítására vehetik igénybe.
A Hulladéklerakó Telep illetékes dolgozója –megalapozott esetben- jogosult elbírálni, hogy a beszállított hulladék mennyisége vagy minősége alapján háztartási jellegű vagy sem.

Nem szállítható be a heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási hulladék, a gazdálkodói tevékenységből származó hulladék és a veszélyes hulladék.

Az akció egyszeri, egy napos alkalom, továbbiakban a Berki Hulladéklerakó Telepen lom és vegyes hulladék elhelyezése a mindenkori szabályok szerint lehetséges.