Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Megújult a szegvári út

Megújult a szegvári út
Megújult a szegvári út

A Szentes – Kossuth utca, Nagyhegyszéli út és a Szegvári út felújítása című Eu-s projekt első mérföldkövéhez érkezett a Szegvári összekötőút ünnepélyes átadásával. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 138,5 millió Ft, melyből a Szegvári útra 79 millió Ft jutott, az önerő pedig 30 millió Ft.

Szentes Város Önkormányzata a korábbi években megkezdett belterületi utak felújítását folytatva pályázatot nyújtott be a Dél-Alföldi Fejlesztési Tanácshoz Szegvár összekötőút burkolat megerősítése érdekében – hallhattuk Szirbik Imre, Szentes város polgármesterétől 2010. május 4-dikén, az új út átadásán. A nemzeti színű szalagot polgármester úr Balogh Szabó Imre rendőrkapitánnyal közösen vágták át.
A felújított szakasz hossza 1452 m, és mintegy 9075 m2 felületen valósult meg a rekonstrukció. Az út mindkét oldalán 1-1 méter szélességben nemesített útpadka került megépítésre ezzel is növelve az út teherbíró képességét.

A sajtótájékoztatón sajtókérdésre vetődött fel annak igénye, hogy a véletlenül kint maradt útjelző táblák felülvizsgálatára és eltávolítására kerüljön sor. Ennek köszönhető, hogy interaktív módon a Szentesi Mozaik internetes újság hasábján gyűjtésre kerül az ezzel kapcsolatos lakossági észrevételek.