Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Fakivágások, fakezelések Szentesen

Fakivágások, fakezelések Szentesen
Fakivágások, fakezelések Szentesen

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a Katasztrófavédelem nagy szabású felmérést végzett arra vonatkozóan, hogy az utak mentén és a rendezvények területein mely fák jelentenek potenciális életveszélyt egy-egy nagyobb vihar esetén.

Az elkészült jegyzőkönyv szerint a Városellátó Intézmény szakemberei megkezdték a munkát. Ennek értelmében a kivágásra javasolt fák kivételét és a magaslati fanyesést folyamatosan végzik.

Ezzel párhuzamosan a liget fáinak három dimenziós felülvizsgálata alapján elkészült szakértői dokumentációra támaszkodva a Széchenyi ligetben is megkezdődtek a fák kezelése, amely hosszú folyamat lesz, mivel csak alpinista módszerrel lehet a fákon dolgozni.

A májusban endoterápiás kezelésben részesült gigantikus méretű fák megfelelő egészségi állapotnak örvendenek. Amennyiben a vegetáció végéig megőrzik a jó kondíciójukat, úgy a jövő évben a költségvetés függvényében még több fa részesülhet ilyen kezelésben annak érdekében, hogy a következő generáció is láthassa az őseink által telepített fákat és élvezhessék azok jótékony hatását.