Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Elindult a “Befektetés a jövőbe”

Elindult a "Befektetés a jövőbe"
Szirbik Imre és Dr. Szabó Gábor írta alá a megállapodást

Mérföldkövéhez érkezett a Studium Generale tehetséggondozó program Szentesen.

A Szegedi Tudományegyetem és a város önkormányzata a Dél-Alföld, ezen belül is Szentes fejlődése szempontjából egyaránt fontosnak tartja, hogy az alföldi városban magas színvonalon együttműködjenek intézményeik a város vállalkozóinak bevonásával. A szerződő felek számára stratégiai kérdés a középfokú oktatás valamint a tehetséggondozás színvonalának emelése.

Cél az is, hogy a felsőfokú tanulmányok után a szentesi fiatalok visszatérjenek a városba. A programban partnerek a jelentősebb helyi vállalkozók, akik az együttműködéshez kapcsolódva munkahelyeket kívánnak teremteni a tanult fiataloknak. Az új tehetséggondozási program neve: Studium Generale.

Az egyetem oktatói segítségével olyan tantervek kidolgozásához járul hozzá, amellyel a középiskolás diákok felkészíthetők a felsőoktatásra. A programban részt vevő középiskolás diákok a Szegedi Tudományegyetem egyes karain laborgyakorlatokat végezhetnek egyetemi oktatók felügyelete mellett. Az egyetemen működő Tehetségpont szakmai, illetve felvételi előkészítő táborokat szervez a szentesi diákoknak is.

Az SZTE és Szentes városa megállapodott abban is, hogy a felmerülő költségeket mindegyik fél saját maga viseli.
Az együttműködési megállapodás aláírására a Magyar Kultúra napján ünnepélyes keretek között tanári hangverseny keretében kerül sor. A megállapodást a Szegedi Tudományegyetem részéről Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, Szentes Város Önkormányzata részéről Szirbik Imre polgármester írta alá.