Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bölcsőde avató

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qxF4S5NZr1k]

A Dél-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komplex, valamint bölcsődék önálló fejlesztése” című pályázati kiírás adott lehetőséget a bölcsőde kapacitásának bővítésére.

Az önkormányzatok kiemelt tevékenységi körébe tartozik a szociálpolitika, melyhez elengedhetetlen a megfelelő szakellátást biztosító intézményhálózat és a magas-színvonalú támogató rendszer működtetése. A lakosok szociális biztonságának érdekében újabb lépést tett a szentesi önkormányzat azzal, hogy a szociális kölcsön, a közmunkaprogram és a közfoglalkoztatás mellett az intézményfejlesztésekre is hangsúlyt fektet. Az elmúlt években már Szentes bölcsődéje szűknek bizonyult, s a meglévő részek is felújításra szorultak.

A bölcsőde avatása
A bölcsőde avatása

A bölcsődei férőhelyek fejlesztésével cél a kisgyermekes anyák munkába állásának elősegítése. A pályázat keretében négy új foglalkoztató épül meg, ezzel az intézmény jelenlegi kapacitása 70 férőhelyről 120-ra emelkedik, mert a bölcsőde jelenleg nem tudja kielégíteni a város területén felmerült igényeket.

200 milliós beruházással négy csoportszobát és hozzájuk játszóudvarokat építettek, a régi épülettömb tetejét felújították, korszerűsítették a fűtési rendszert, lecserélték a burkolatokat, illetve az akadálymentesítést is megoldották.

Bölcsőde
Bölcsőde

2011. június 30-án Szirbik Imre és a kivitelezést végző cég vezetője Bődi János vágta át ünnepélyes keretek között a nemzeti színű szalagot, majd annak egy-egy darabját két gyermeknek adták át így is hivatalossá téve, hogy most már a gyermekeké a terep.