Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ADVENT SZENTESEN – ezt látni kell (a programokról részletesen)

Advent Szentesen programok

Az Advent Szentesen mindig óriási összefogás és csapatmunka eredményeképp jön létre. Egyházak, civil szervezetek, a város intézményei és az önkormányzat munkatársai az idei évben színes programokkal és olyan új elemekkel készülnek az év végére, melyre csak azt lehet mondani, hogy EZT LÁTNI KELL!

Újdonság lesz egy karácsonyi fotópont az Erzsébet téren, a nagyobb középületeink fényfestésben fognak pompázni (csak úgy zárójelben megjegyezve a pécsi fényfesztivál módjára kerülnek megfestésre az épületek dec. 3., 10. és 17-én pénteken), több mint 200 új karácsonyi fénnyel egészül ki városszerte az ünnepi világítás – tudtuk meg Szabó Zoltán Ferenc polgármestertől a minapi sajtótájékoztatón.

A Kossuth téren megrendezendő Karácsonyi Vásárral és benne az ünnepre hangolódó programokkal reméljük sikerül örömet okozni gyereknek és felnőttnek egyaránt. A gyertyagyújtások alkalmával az egyházak közreműködésével az Advent valódi jelentésére helyezzük a hangsúlyt. Arra, hogy a karácsonyi várakozás több, mint a szeretet ünnepére való készülődés – mondta Vidovicsné Molnár Zsuzsanna főszervező.

A Szentesi Művelődési Központ nem csak a vásárban látható programokra várja az érdeklődőket, hanem sok más rendezvény is lesz az adventi időszakban – mondta Urvári Sándor a Művelődési Központ vezetője.
A vásárba látogatók a színpadon találkozhatnak majd Gájer Bálinttal, Kökény Attilával, Szulák Andreával és Janicsák Vecával. A gyermekeket Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok szórakoztatja a színházban megrendezendő Mikulás előszobája programban.

A fényeket november 27-én 17 órakor a karácsonyi vásár megnyitóján kapcsolják fel, utána kakaóval és finom, foszlós mazsolás kaláccsal kedveskednek a jelenlévőknek. A kakaót a Fülig Jimmy Falatozó, míg a kalácsot a jó ügyekért, a jótékonyság iránt elkötelezett Hunor-Coop Zrt biztosítja. Köszönet érte.

Az adventi koszorú és a városi karácsonyfa is egységes impozáns díszben pompázik majd a Holdvirág Virágüzlet munkájának eredményeképpen.

Ezúton köszönik azon szentesi lakosok fenyő felajánlásait, akiknek jóvoltából lesz a városnak fenyőfája és az adventi koszorúra is elegendő zöld. Név szerint: Gilinger Istvánné Árpád utcai lakos a város fenyőfáját, míg az adventi koszorúhoz a zöldet Kovács Judit Óbester telepi és Blaskovicsné Kádár Tünde Zrínyi utcai lakosok adták.