Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Válogatás

Válogatás a Csongrádi Művésztelep gyűjteményéből
Válogatás a Csongrádi Művésztelep gyűjteményéből

Az 1974-ben indult Csongrádi Művésztelepet képzőművészeti anyagából rendezett kiállítást a Szentesi Művelődési Központ a Tokácsli Galériában „Válogatás a Csongrádi Művésztelep gyűjteményéből” címmel.

A Csongrádi Művésztelepet 1974-ben friss diplomás fiatal képzőművészek hozták létre, a város vezetőinek támogatásával.

Nyaranta a város szélén lévő úttörőtábor épületét vehették igénybe, melyben mindössze néhány lakószoba állt rendelkezésükre. A város vezetői és a Művésztelep tagjai a 80-as években határozták el a lakóépület melletti tágas és szép telken egy műteremház felépítését, melyhez megnyerték a Képzőművészeti Alap támogatását. 1987-ben készült el a műteremépület, melyben festő-, szobrász-, grafikusműterem és bronzöntő műhely létesült. Azóta az Alkotóházban több száz hazai és külföldi művész alkotott, pihent. 1992 óta a három épületből álló együttes, kizárólag a városi önkormányzat tulajdona, az gondoskodik a fenntartásáról, működtetéséről.

A művészek között vannak rendszeresen visszatérők, akik egyénileg, illetve csoportosan folytatják itt alkotó munkájukat, de évente új vendégek is érkeznek. A Művésztelepen résztvevő alkotók munkáiból egy jelentős gyűjtemény gyűlt már össze az évek során, ezekből láthatnak ezen a kiállításon egy színvonalas válogatást a tárlat látogatói.

A kiállítás megtekinthető január 29-ig, keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.