Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ünnepi megemlékezés március 15-én

Ünnepi megemlékezés március 15-én
Ünnepi megemlékezés március 15-én

Az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére március 15-én Szentesen a Kossuth téren, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban, és a Damjanich János Tagiskolában tartanak ünnepi megemlékezést. 10 óra 30 perckor az ünnepélyes zászlófelvonást követően, megemlékeznek nemzeti ünnepünkről, beszédet mond Szirbik Imre polgármester.

Az ünnepi műsorban közreműködnek: Holl Zsuzsa, Molnár Csaba, Schramek Géza, Végh Péter színművészek, a Duna Művészegyüttes Tánckara, és Szentes Város Fúvószenekara. Ezt követően megkoszorúzzák Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobrát. Az ünnepi megemlékezés 12 órától a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban folytatódik – Pilvax Kávéház és Étterem – az 1848. év hangulatos zene és -ízvilágával.

Ünnepi műsorral készülnek a Klauzál Gábor Általános Iskola tanulói, és a rajzpályázat eredményhirdetését is megtartják. A Damjanich János Tagiskolánál fáklyás felvonulást rendeznek este 6 órától, az iskolát körülvevő honvéd tábornokok nevét viselő utcákon.