Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Újra indul a Malacprogram!

Szociális malac osztás
Szociális malac osztás

Szentes Város Önkormányzata a természetbeni szociális ellátások keretében ebben az évben is indítja a szociális haszonállat programot. 20 – elsősorban több gyermeket nevelő – család részére biztosít az önkormányzat 1 db választási malacot, és az év végéig minden hónapban 70 kg takarmányt, vissza nem térítendő támogatásként.

A kismalacokat a családok 2012. július 11-én vehetik át a Röfi Takarmánybolt (Szentes, dr. Udvardi u. 42.) előtt, az első adag takarmánnyal együtt.

A családok a szociális rendszerből kerültek kiválasztásra, és a program első részében a családok otthonában meggyőződtünk arról, hogy az állatoknak megfelelő körülményeket tudnak biztosítani.
A családok az átvétellel egy időben vállalják, hogy az állatokat a jó gazda gondosságával nevelik, gondozzák. A kihelyezett malac a program befejezése után a gazdálkodó tulajdonát képezi, azt tovább nevelheti, eladhatja, levághatja.

Az önkormányzat szentesi kisvállalkozóval kötött szerződést a takarmány biztosítására, minden hónapban egy adott időben kell felkeresni a takarmányboltot, ahol aláírás ellenében megkapják a takarmányt.
A malacokat a Pankotai Pig Kft. biztosítja az önkormányzat részére, és a kiszállításban is Ők nyújtanak segítséget.