Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Újjáalakul a Városi Civil Tanács

Szentes
Szentes
Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

Szentes Város Önkormányzata 2005. január 28-i ülésén fogadta el Szentes Város Önkormányzata Civil Stratégiáját, melyben vertikális célként – többek között – jelöli az önkormányzat és a civil szektor kapcsolatainak intézményesítését…

„Civil érdekképviselet, civil szervezetek képviseletének megteremtése érdekében: Civil kerekasztalok és Városi Civil Fórum létrehozásának ösztönzése. A civilek önkéntes együttműködése alapján városi civil érdekképviselet, Városi Civil Tanács elnevezésű szervezet megalkotására törekvés.

a) A „civil kerekasztalok” a civil szervezetek szakmai alapon (tevékenységi körök szerint) szerveződő fórumai, ahol a szervezetek a kerekasztalok tagjai.
b) A Városi Civil Fórum az a fórum, ahol minden civil szervezet részvétele és véleménynyilvánítása biztosított.
c) A Városi Civil Tanács konzultatív, szervező, nonprofit szakmai, nyitott és befogadó jellegű, civil érdekképviseleti testület lehetne.”

A 2011. évi Civil Stratégiájának felülvizsgálata során az Önkormányzat kifejezte, hogy „továbbra is támogatja az újraszerveződött Városi Civil Tanács, mint szakmai és érdekegyeztető fórum működését…”

Azóta eltelt négy év, ezért szükségessé vált a Városi Civil Tanács, valamint ágazati tanácsainak újraalakulása, ezért minden érintett postai vagy elektronikus úton megkapja az ezzel kapcsolatos adatlapot, melyet kérünk visszajuttatni 2016. május 13-ig, ha szeretne a tevékenységi köréhez kapcsolódó ágazati tanács tagja lenni.

Adatlap-civil ágazati tanács --> Fájl mérete: Letöltések száma: 339
A Városi Civil Tanács munkájában a szakágazati tanácsokon keresztül részt kívánok venni vagy nem kívánok részt venni ?

[contact-form-7 id=”13252″ title=”Zöld város kialakítása – Szentes”]