Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Új buszvárók és buszöblök Szentesen és térségében

Az ünnepélyes átadó
Az ünnepélyes átadó

2010. június 16-án a Rákóczi-Damjanich utca kereszteződésénél ünnepélyes keretek között átadásra kerültek az új buszvárók és -öblök. A nemzeti színű szalagot a három résztvevő település polgármestere, azaz Szabó István (Derekegyház), Froman Róbert (Árpádhalom) és Szirbik Imre (Szentes) vágta el.

Még 2008-ban indult az a kistérségi közös gondolkodás, hogy valamennyi településen biztosítsák a XXI. századi szintű utas-kiszolgálást. Az önkormányzatok egy része a megelőző években több helyen épített ki fedett buszmegállókat, melyek az adott településnek egyedi arculatot is adtak.
Élve a Dél-alföldi Regionális Tanács pályázati kiírásával, a térség települései elhatározták, hogy a hiányzó várók kiépítésével a térség valamennyi lakója számára biztosítani kívánják a megfelelő utas-kiszolgálás lehetőségét. Ezért összefogtak Árpádhalom, Derekegyház és Szentes települések önkormányzatai és közös pályázatot nyújtottak be.

Az új buszváró a háttérben
Az új buszváró a háttérben

A projekt során a három településen 16 buszöböl és buszforduló került megépítésre, valamint 35 db vitrines buszváró került kihelyezésre, melyből 17 db reklámfelülettel is ellátott. A porjekt teljes összege 86 millió Ft, melyből az önerő 8,5 millió Ft volt.

Buszváró éjjel
Buszváró éjjel

A pályázat célja a településeken a mai elvárásoknak megfelelő, akadálymentes, balesetmentes buszöblök kialakítása, illetve a meglévők felújítása volt. Ennek a pályázatnak a sikere is bebizonyította, hogy a környező önkormányzatok összefogása milyen sikeres tud lenni.