Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Testvérvárosok VII. Kulturális Fesztiválja

Testvérvárosok Kulturális Fesztiválja plakát
Testvérvárosok Kulturális Fesztiválja plakát

Diplomáciai kavalkádnak is tekinthetjük a hétvégi testvérvárosok kulturális fesztiválját – hangzott el kedden Szirbik Imre szentesi polgármester sajtótájékoztatóján.

A péntek délután kezdődő rendezvényre 8 település vezetőit és képviselőit várják a Kurca-parti városba. A polgármester kiemelkedő jelentőségűnek nevezte azt a szombati aláírási ceremóniát, amelyen a résztvevők ellátják kézjegyükkel az 5 ezer euró – mintegy 1,4 millió forint – alaptőkével, gazdaságfejlesztési céllal létrehozott alapítvány alapító okiratát. Az események közül Mihály Béláné, a művelődési iroda vezetője a pénteki fesztiválnyitó gálaműsort emelte ki. Hozzátette: érdekes színfolt lesz a szombati gasztronómiai est és a vasárnapi emlékfaültetés is. A művelődési központ is bekapcsolódik a rendezvényekbe.

A gyermeknapi programokkal a legkisebbeket várják, a Kossuth téri népi vásáron mintegy 50-en kínálják majd a portékáikat. A három nap során különböző helyszíneken lépnek fel a testvérvárosok művészeti csoportjai. A fesztiválhoz kapcsolódó rendezvény az Öko-utazás, valamint az aktfotó biennálé.