Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tájékoztató – Népszámlálás 2011.

Népszámlálás 2011.
Népszámlálás 2011.

Szentesen befejeződött a számlálóbiztos-jelöltek jelentkezésének befogadása. A feladat elvégzésére sem konkrét határidőt, sem jelentkezési létszámot nem határoz meg jogszabály, ezért a kialakított körzetek számát és a helyi jelentkezésre rendelkezésre álló időintervallumot figyelembe véve, az előkészítés ezen szakasza befejeződött.

Elegendő jelentkező akadt a helybéli lakosok közül a számlálóbiztosi feladatokra.

A következő lépés a jelöltek oktatócsomaggal való ellátása lesz, melynek pontos időpontját és menetét a KSH határozza meg (várhatóan szeptember első napjaiban).

Városunk lakosságát és területén található címeket 153 körzetbe sorolták, ezen belül 19 körzethez külön-külön csak egyetlen intézet tartozik (pl.: idősek otthona), ahol a számlálóbiztosi feladatokat az intézmények által kijelölt, helyismerettel rendelkező személyek látják el.

A számlálóbiztosok kiválasztása és körzetekhez rendelése előzetesen elkészült, azonban véglegesítésük az oktatás után, legkésőbb 2011. szeptember 20-ig megtörténik, mivel szeptember 27-én már konkrét címbejárási feladatokat kell a biztosoknak végrehajtaniuk.

Népszámlálási Iroda Szentes