Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Szeptember 3-án nagy ünnep lesz Szentesen

Újranyit a Tóth József Színház és Vigadó

Szeptember 3-án nagy ünnep lesz Szentesen, újranyit a Tóth József Színház és Vigadó.

Oly sok év, nehézség, küzdelem, áldozatos munka és sok-sok pénz árán, de végül csak eljött a pillanat, hogy Szentesnek megint van színháza és nem is akármilyen! Hogy mindenki személyesen is átélhesse ezt a csodálatos ünnepet, nagyszabású programsorozattal készülünk szeptember 3-ára.

16 órától a színház előtt felépített szabadtéri színpadon – hiszen a színházba nem férünk be csak 360-an, mi pedig szeretnénk mindenki számára emlékezetessé tenni ezt a napot – veszi kezdetét az ünnepi műsor. Természetesen ülőhelyeket is biztosítunk leendő nézőinknek.

 

Először Szabó Zoltán Ferenc polgármester úrral jelképesen megsemmisítjük a színház régi kulcsát. Hogy hogyan, az legyen meglepetés! Azután Novodomszky Éva vezetésével kezdetét veszi a 18 óráig tartó gálaműsor, ahol fellép a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola, a Jövőnkért Néptáncegyüttes, a Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának jelenlegi hallgatói, a régiek közül Kárász Zénó, Bajomi Nagy György, Zséda, Fesztbaum Béla, Szőke András, Badár Sándor valamint Varga Miklós, Gregor Bernadett, Gáspár Tibor, Kautzky Armand, Xantus Barbara, Békéscsabáról pedig Liszi Melinda, Nagy Róbert, Ormándy M. Keve, Csonka Dóra.

Ezalatt lehetőség lesz bárkinek betérni az épületbe, ahol „idegenvezetők“ mutatják meg a látogatóknak a színház minden zegét-zugát, a sporttelepről pedig hőlégballonról lehet majd megnézni, hogyan is néz ki a színház és a városközpont felülről.

Gila Olga szegvári sminkmester, filmes- színházi maszkkészítő „élő“ tárlata is látható lesz a színház előtt és a belső terekben. Fotókiállítással is szeretnénk kedveskedni vendégeinknek.

Vidovics Ferencet nem kell bemutatni senkinek, aki itt él és dolgozik Szentesen és környékén. Az ő fotói szinte napról-napra dokumentált a színház újjáépítésének minden pillanata. Este 7-től a Békéscsabai Jókai Színház Tamási Áron: Vitéz lélek című előadása kerül színre az újjáépített színház színpadán. Ezt az előadást 4-én, szombaton 19 órakor megismételjük. Jegyek korlátozott számban még kaphatóak a Szentes Házban kedden és csütörtökön 16-18 óráig, illetve szombaton 10-12 óráig. A gálaműsor idején, szeptember 3-án 16-19 óráig is kivételesen nyitva lesz a pénztárunk. A színházi előadás után tűzijáték emeli az est fényét, majd 10 órától a színházteremben ingyenes filmvetítésen mutatjuk be Magyarországon először Szőke András és Badár Sándor A delelő obsitos és a fekete bárány című filmjét, ami ezer szállal kötődik Szenteshez és a Tóth József Színház és Vigadó újjáépítéséhez.

Szeretettel várjuk Önöket szeptember 3-án 16 órától éjfélig, hogy együtt éljük át a színház újranyitásának felemelő pillanatait.

Seregi Zoltán igazgató