Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Szentesi eredmény

Választás 2010
Választás 2010

34715 fő volt a választásra jogosultak száma az 5. számú egyéni választókerületben, ebből 21264 szavazatot adtak le, ami 62,21 százalékos részvételt jelent. Farkas Sándor a voksok 56 százalékát gyűjtötte be, Varga Géza 22,69 %, Móra József 21,32 százalékot. Az eredmény alapján nem lesz második forduló Szentesen és térségében. Szentesen a 14. számú választókerületben 115 fő szavazott igazolással és ugyanitt adták le voksukat a hajléktalanok. Rendkívüli esemény nem történt a szavazás ideje alatt.

Csongrád Megye 05. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága a választás eredményének megállapítása tárgyában meghozta a következő határozatot:

Csongrád Megye 05. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (Ve.) 90/A.§ (2) bekezdés f) pontjában biztosított hatáskörében eljárva az országgyűlési egyéni választókerületben a választási eredményt a következők szerint állapítja meg és elrendeli annak közzétételét:

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény 4. számú mellékletében meghatározottak szerint Csongrád Megye 05. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága az országgyűlési egyéni választókerületi szavazóköri jegyzőkönyvek alapján megállapítja: az első választási forduló érvényes és eredményes volt, az egyéni választókerületben országgyűlési képviselői mandátumot Farkas Sándor a FIDESZ- KDNP jelöltje szerezte meg.