Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Első Össz Ifi, Junior Kyokushin Karate Európa Bajnokság

Plakát
Plakát

A világ első közös ifjúsági és junior kyokushin karate Európa Bajnokságára készülnek a magyar szervezők 2010. április 17-én Szentesen.

A rendezvény szervezői közel 15 országból 135 ifjúsági és junior versenyzőt várnak az április közepén Szentesen sorra kerülő eseményre.

Az eddigi nevezések közül Ukrajnából, Szerbiából, Grúziából, Azerbajdzsánból, Szlovákiából és Magyarországról érkezett a legtöbb nevezés.

A verseny másnapján, április 18-án kerül megrendezésre a felnőtt knock-down és kata (formagyakorlat) Magyar Bajnokság kb. 120 fő indulóval és szintén ezen a napon ad otthont a knock-down Diákolimpiának a szentesi sportcsarnok a szervezők jóvoltából, melyen 250-300 gyerek verseng majd a bajnoki címekért.

Néhány szó a rendezvényről:

A Kyokushin karate, a stílusalapító Sosai Masutatsu Oyama (10. dan ) 15 évvel ezelőtti halála óta kb. 10-15 kyokushin karate szervezetre, szövetségre bomlott és még 10 – 20 másik stílus alakult ki a kyokushinból kivált szervezetekből. Az egykor egységes kyokushin tagsága 15 évvel ezelőtt közel 10 millió főt számlált a világban, melyet jelenleg 20-25 különböző szervezet foglal magába. Ezt a tagságot még senkinek sem sikerült összehoznia (még egy találkozó erejéig sem) csak 2009.októberében Budapesten sensei Brezovai Sándornak. Azoknak a szövetségeknek, akik vállalták a közös munkát ennek folytatásaként sensei Brezovai vállalta, hogy megszervezi az első össz ifi, junior kyokushin karate Európa bajnokságot, melynek felbecsülhetetlen szerepe van a karate sportdiplomáciájának további fejlődésében. Az idei magyarországi versenyre ellátogat Kancho Gerard Gordeau 9.dan, az IBK igazgatója is.

A verseny fővédnöke: Szirbik Imre Szentes város polgármestere