Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Szentes Város Polgármesterétől

A mai napon 2020. március 28-án a következtető tájékoztatást nyújtom Szentes város lakossága felé:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tiltó és kötelező határozatot hozott a COVID-19 járvány tekintetében, amely megjelent 2020. március 26-án.

„ A határozat kötelezi
4.a) Külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak azzal, hogy
a.) Akinél az egészségügyi vizsgálat COVID-19 fertőzés gyanúját állapítja meg, kijelölt karanténban kerül elhelyezésre,
b.) akinél az egészségügyi vizsgálat során COVID-19 fertőzés gyanúja nem merül fel, 14 napra lakóhelyén vagy tartózkodási helyén otthoni járványügyi megfigyelés (a továbbiakban: hatósági házi karantén) alá kerül.”

Az intézkedésből kifolyólag Szentes városában a karanténban lévő személyek száma 13-ra növekedett Szentes Város Rendőrkapitánysága által adott tájékoztató szerint.

2020. március 27-én döntést hoztunk, hogy egy számlaszámot fogunk közétenni annak érdekében, hogy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetet könnyebben tudja kezelni a Dr. Bugyi István Kórház. Lakossági kezdeményezésként helyi magánszemélyek és vállalkozók jelezték, hogy segítenének egy PCR készülék – amely alkalmas a koronavírus tesztelésére és kimutatására – árának összegyűjtésében. A mai napon egyeztettem Dr. Kalmár Mihály Főigazgató Úrral a készülék üzembe helyezésének technikai feltételeit illetően, ennek meglétéről hétfőn, 2020. március 30-án tudok új információval szolgálni.

Az adományok utalását már a mai napon, 2020. március 28-án el lehet kezdeni, de minden utalásnál kérjük feltüntetni a közlemény rovatba az adomány felhasználásának a célját (pl.: adományomat csak tesztgép vásárlásra adom, vagy adományomat igény szerinti felhasználásra adom a kórház részére).

Számlatulajdonos neve: Szentes Városért Közalapítvány
Számlavezető Bank: Takarékbank Zrt. Szentesi Kirendeltség
Számlaszám: 80600017-10027848

Szentes, 2020. március 28.

Tisztelettel és barátsággal:
Szabó Zoltán Ferenc polgármester