Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

RENDKÍVÜLI SAJTÓKÖZLEMÉNY – Szentes Város Polgármesterétől

RENDKÍVÜLI SAJTÓKÖZLEMÉNY – Szentes Város Polgármesterétől
A mai napon 2020. március 29-én a következtető tájékoztatást nyújtom Szentes város lakossága felé:

2020. március 29-én Dr. Kalmár Mihály, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Főigazgatója tájékoztatása szerint újabb 7 fő pozitív koronavírussal fertőzött beteget vettek fel Kórházunk fertőző osztályára, így 8 főre emelkedett az ilyen típusú ellátottak száma. Hangsúlyozom, hogy a betegek közül továbbra sincs szentesi lakos, minden koronavírussal fertőzött személy ugyanarról a településről, ugyanabból a környezetből érkezett a szentesi kórházba.

Főigazgató úr tájékoztatása szerint a kórházunkban az egészségügyi dolgozók minden szükséges védőfelszereléssel rendelkeznek, és betartanak minden előírást.

Erőn felüli áldozatos munkájukat a város nevében tisztelettel megköszönöm!

Továbbá tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a Szentes Városi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a karanténban lévő személyek száma további 5 fővel nőtt, így 18-ra emelkedett.

Nyomatékosan felhívom Szentes város lakosságának és a szentesi Dr. Bugyi István Kórház ellátási területén élő lakosság figyelmét, hogy a Kormányrendeletekben foglalt és az Önkormányzatok által közzétett rendeletek utasításait maradéktalanul tartsák be!

Tisztelettel megkérem a 65. életévét betöltött, legveszélyeztetettebb korosztályhoz tartozó szentesi lakosokat, és a kórházunk ellátási területén élő lakosokat, hogy lakhelyüket csak kivételesen indokolt esetben hagyják el!

Szentes, 2020. március 29.

Tisztelettel: Szabó Zoltán Ferenc polgármester