Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POLGÁRMESTERI HATÁROZAT a Szentesi Rákóczi Ferenc utcai zöldségpiac vonatkozásában

POLGÁRMESTERI HATÁROZAT

A mai napon 2020. április 11-én a következő határozatot hozom a Szentesi Rákóczi Ferenc utcai zöldségpiac vonatkozásában:

Magyar Közlöny 69. szám 6.§ 1. bekezdés (részlet):

Felhatalmazást kap a települési önkormányzat polgármestere, hogy önkormányzati rendeletben határozza meg a településen működő piac nyitva tartásának és a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának a Rendeletben foglaltaktól eltérő szabályait.

Rendeletben meghatározható nyitvatartási időn és a 65. életévüket betöltött személyek  részére megállapított látogatási idősávon NEM változtatok.

Viszont kötelezek minden piaci árust és a piacon dolgozó személyzetet, hogy a piac nyitvatartási ideje alatt szájmaszkot és gumikesztyűt viseljen, valamint a piacra való első belépéskor kéz-, és lábbeli fertőtlenítést hajtson végre! A piaci árusok minimum 2 m-t kötelesek egymás között védőtávolságként megtartani!

A szájmaszkokat és a gumikesztyűket a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. munkatársai kiosztják a piacra való belépéskor az árusoknak, amennyiben saját felszereléssel nem rendelkeznek. Mindazonáltal, amennyiben nem tesz eleget az árus ezen kötelezvényeknek, a piacon való tevékenységét megtiltom.

Továbbá a piacra látogató vásárlók tekintetében kötelezően előírom, hogy belépésnél kéz-, és lábbeli fertőtlenítést hajtsanak végre, ennek feltételeit a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. munkatársai biztosítják. Ezen túlmenően a vevők is kötelesek egymástól minimum 1,5 m védőtávolságot megtartani.

Ezen szabályokat határozatlan időre írom elő, a szabályok betartásának ellenőrzésére a Rendőrség, a Polgárőrség, a Közterület Felügyelet, és a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. munkatársai jogosultak.

Továbbra is felhívom a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. vezetője figyelmét, hogy ugyanúgy, mint az elmúlt időszakban köteles gondoskodni a piacos napok közötti időszakban a teljes piac fertőtlenítéséről.

Tisztelettel: Szabó Zoltán Ferenc polgármester