Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NYÁR, SZABADSÁG, UTAZÁS

NYÁR, SZABADSÁG, UTAZÁS
NYÁR, SZABADSÁG, UTAZÁS

A nyári szabadságolások, nyaralások idejének beköszöntével gyakran felmerül az útlevél készíttetés igénye. Útlevelet igényelni bármely okmányirodában, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál (KEK KH) és külföldön a konzuli tisztviselőnél lehet.

Érdemes előre tervezni és időben intézkedni, ha külföldre szeretnénk utazni, és ha ennek feltétele az érvényes útlevél megléte. A hatóság 30 napon belül készíti el a magánútleveleket, ezért nagyon fontos időben igényelni az okmányt. Ha az utazás lehetősége hirtelen jön és nem áll rendelkezésünkre útlevél, akkor lehetőség van (2012. január 01. napjától) gyorsított eljárásban kérni az okmány kiállítását.

Soron kívüli eljárás: a kiállítás időtartama 7 nap, igazgatási szolgáltatási pótdíja 19.000 ,-Ft. KEK KH-nál vehetik át, Budapesten.
Sürgősségi eljárás: a kiállítás időtartama 3 nap, igazgatási szolgáltatási pótdíja 29.000 ,-Ft. KEK KH-nál vehetik át, Budapesten.
Azonnali eljárás: a kiállítás időtartama 3 nap, igazgatási szolgáltatási pótdíja 39.000 ,-Ft.
Központi Okmányirodában lehet kérni.

Amennyiben a fentieken kívül egyéb kérdés merülne fel, a szentesi okmányiroda munkatársai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére a 63/510-374-as telefonszámon, vagy személyesen az okmányirodában.