Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Népszámlálási kérdőívek

Népszámlálás 2011.
Népszámlálás 2011.

A népszámlálási igazolvánnyal rendelkező számlálóbiztosok többségében már eljuttatták a háztartásokba az adatfelvételi csomagot, amely tartalmazza a lakás- és a személyi kérdőív egy-egy példányát, s egy tájékozató levelet.

2011. október 1-jétől kezdődően a számlálóbiztosok ismét bejárják a körzeteket, és minden lakásba becsöngetnek, hogy megtudják, ott milyen módon kívánnak válaszolni, illetve átadják az ott élők számának megfelelő példányszámú személyi kérdőívet.

Egy átlagos – 2-3 fős – családban az összeírás mintegy 25–30 percig tart.
Az adatszolgáltatók 3 féle lehetőség közül választhatnak: interneten keresztül maguk válaszolhatnak a kérdésekre, vagy a papír kérdőívet saját maguk töltik ki, vagy a számlálóbiztos közreműködésével adják meg a válaszokat.
Az internetes kapu október 1.-től október 16.-ig lesz nyitva. A papír kérdőívek önálló kitöltésére is október 16.-ig lesz lehetőség, melyet a számlálóbiztosnak kell átadni.
Október 16. után már csak a számlálóbiztosok segítségével lehet adatot szolgáltatni.

 A népszámlálásnál a válaszadás bevalláson alapul, az adatszolgáltatók által adott válaszokat ellenőrzés nélkül el kell fogadni, de fel kell hívni a válaszadó figyelmét, hogy a törvény szerint a valóságnak megfelelő adatokat kell közölnie. Dokumentumok bemutatását a számlálóbiztos nem kérheti, ám javasolhatja az adatszolgáltatónak, hogy egy-egy kérdés (dátumok, foglalkozás, iskolázottság stb.) pontosabb megválaszolásához igazolványt, bizonyítványt használjon.

Amennyiben még nem kézbesítették az adott címre a népszámlálási borítékot, úgy kérjük, azt jelezzék a Népszámlálási Iroda felé, hogy tisztázni lehessen mi az oka annak, hogy nem érkezett meg a kérdőív. Ennek indoka lehet, hogy nem szerepel az adott cím a címjegyzéken, vagy nehezen fellelhető a tanyaszám.

Azokban a körzetekben pedig, ahol a számlálóbiztos még nem kereste fel Önöket a kérdőívek kitöltése miatt, kérjük türelmüket az összeíró megérkezéséig.

Népszámlálási Iroda
Polgármesteri Hivatal 215. szoba
63/510-347, nepszamlalas@szentes.hu