Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Megvan az első győzelem

Hungerit-MetalCom Szentesi VK
Hungerit-MetalCom Szentesi VK

2011. január 21-én kezdődött a LEN női vízilabda kupa második selejtezőköre a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A selejtező mérkőzéseken négy ország egy-egy csapata méri össze tudását, ezek a csapatok: a magyar Hungerit-MetalCom Szentesi Vízilabda Klub, az angol West London Penguin, a holland ZVL Leiden és az orosz Ugra Khanty-Mansisysk.

Az első negyedben csak a vendéglátók találtak be, és ez a tendencia egészen 7–0-ig folytatódott, az első londoni gólra 13 percet kellett várni. A Hungerit lendületesen vízilabdázott, hamar kiderült, nincs egy súlycsoportban a két együttes. Talán ezért is cserélt mindkét edző bátran, mindenki szerepet kaphatott a mérkőzésen. A második játékrészben a szentesiek japán légiósa, Magarijama vétette magát észre szép megoldásokkal és két remekbe szabott góllal. Az angol amatőr gárda próbálta felvenni a ritmust, de ez nem sikerülhetett. A lelkes és hangos szentesi szurkolók nagy örömére szinte percről percre nőtt kedvenceik előnye, bár a fordulás után, a harmadik negyedtől már nem olyan ütemben, mint előtte. Az utolsó nyolc percben az az érdekes helyzet állt elő, hogy az etapon belül 2–1-re vezettek a pingvinek, de Takács vezérletével végül ezt a negyedet is megnyerte a Szentes.
A szentesi pólós lányok magabiztosan hozták a tőlük elvárt eredményt, és a meccs mind a négy negyedéből ők kerültek ki győztesen: 4:0; 5:1; 2:0; 4:2; így a mérkőzés végeredménye Magyarország – Anglia 15:3.

Holnap (azaz ma) este 7 órakor nehezebb mérkőzés vár a szentesi lányokra, hiszen azt a Leident fogadják, aki ma felborítva a papírformát megverte az orosz Ugra Khanty-Mansyisk együttesét.