Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Megnyílt Szentes első jégpályája

Szentes Frigo Jégpálya
Szentes Frigo Jégpálya

Régi vágyuk teljesült a szentesieknek, amikor megnyitotta kapuját a város első műjégpályája. Ezzel kezdetét is vette az idei korcsolyaszezon. Több száz vendég jelenlétében nyitotta meg kapuit a szentesi műjégpálya.

A 600 m2-en, a Szentes-Frigo Kft. jóvoltából épült létesítménynek köszönhetően a szentesieknek már nem kell Szegedre utazniuk, hogy kedvükre korcsolyázzanak. Igaz sokan nem is utaztak messzire, hanem a Termál- és Antal tóra mentek a -10oC-os időben. Mára ez a múlté, mert nem kell várni a hideg időt, hanem ha kedvünk tartja egészen márciusig korcsolyázhatunk.

A téli sport szerelmeseinek kényelme érdekében a jégpályához 30 férőhelyes parkolót, öltözőkből és tusolókból álló szociális helyiséget alakítottak ki és korcsolyabérlésre is van mód.

A megye első, magánberuházásból épülő műjégpályáját 2009. november 15-én 16.00 órakor nyitották meg Szentesen. Az iskolások ettől a naptól vehetik birtokba a jégcsarnokot.

A jégcsarnok és a kiszolgálólétesítmények kialakítására mintegy 110 millió forintot fordított a Szentes Frigo Kft: a 600 négyzetméteres, később akár bővíthető, sátorszerkezettel fedett jégfelület mellé öltöző, jégbár és orvosi szoba is épült. A beruházás rekordgyorsasággal készült el. Arról is határozott a város képviselő-testülete, hogy az önkormányzati fenntartású iskolák diákjai számára 2009-re – közel 1 millió forint értékben – „jégidőt“ vásárol.

Avatóbeszédében ifj. Magyar József, a kft. ügyvezetője elárulta, azért Szentesen valósult meg ez a beruházás, mert családja szentesi, ő is ennek a városnak a szülötte, és a vállalkozásai is itt működnek, ráadásul az önkormányzat is támogatta céljukat.

A tervek szerint a jövőben szeptembertől márciusig fogadná a korcsolyázókat a csarnok, ahol egy időben 50 fő tartózkodhat a jégen. Egy órára 350, 2 órára 650 forintba kerül egy felnőttjegy. Bérelni is lehet korcsolyát, illetve korcsolyaélező is működik az Attila úti pályán. Bővebb információ a létesítményről a www.szentesjegpalya.hu oldalon olvasható.