Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Köszönet és hála az ifjúságkutatásban segítőknek

Köszönet

2021. október 3-val lezárult az ifjúságkutatás. 910 db teljes kérdőív kitöltés érkezett a két hetes adatfelvétel alatt.Tehát a 15-30 évesek 20,2%-a tisztelt meg bennünket a kérdőív kitöltésével és ezzel a véleményével.

Összehasonlításképp: a négyévente történő nagy mintás, egész országra és a szomszéd országok magyarlakta területére kiterjedő ifjúságkutatás során 8000 főt kérdeznek meg. Ehhez képest a 910 db teljes kérdőív kitöltés fantasztikusan jó szám!

Ez a szép szám nem alakulhatott volna ki anélkül, hogy mindenki ne érezte volna ezt fontosnak és ne tett volna meg mindent a siker érdekében.
Hatalmas köszönet és végtelen hála azoknak, akik segítették a város ifjúságkutatását. Kik is voltak ők?

  • a Szentesi Családsegítő Központ munkatársai: Barát László szociológus, több, nagy kutatás kötődik nevéhez, Szarvady Lenke iskolai szociális segítő és a családsegítők
  • a Szentesen működő középfokú oktatási intézmények: Horváth Mihály Gimnázium, HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum, HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum, HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum, Alföldi ASZC-Bartha jános Kertészeti Technikum és Szakképző
  • Rakk László, a Sportközpont igazgatója és az Életjel Egyesület elnöke
  • a Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Faur Zoltán
  • Krimó Szentes, Budai Abigél
  • Szentesi Művelődési Központ, Urvári Sándor igazgató
  • és azok, akik az ifjúsági kérdőívezés hírül adásával (Szentes TV, Szentesi Élet, Szentesi Mozaik),
    a felhívás megosztásával járultak hozzá a sikerhez.

Utoljára, de nem utolsó sorban nagy nagy köszönet azoknak a 15-30 éves szentesi vagy Szentesen tanuló, dolgozó fiataloknak, akik kitöltötték a kérdőívet.

Hogyan tovább?

Jelenleg még 1-2 hétig a beérkezett adatok feldolgozása folyik. A közösségi kutatás az eredmények megismertetését ugyanolyan fontosnak tartjuk, mint a kérdőívezést. Az iskolákba visszatérünk, valamint városi szinten is lesz egy olyan esemény, amelyen az eredmények megismerhetőek lesznek és lehetőség nyílik olyan beszélgetésre, közös gondolkodásra, hogy mit is jelentenek ezek, a válaszok tükrében mit kellene tenni és mire találhatunk megoldást. Ezekre az eseményekre várunk minden olyan diákot és ifjúságsegítőt, az ifjúságért tenni vágyót, akit érdekel a téma és szeretne aktívan bekapcsolódni az ifjúsági stratégia tervezési folyamatába és tenni a fiatalokért.

Vidovicsné Molnár Zsuzsanna
közművelődési, civil, ifjúsági és
esélyegyenlőségi referens,
főtanácsos