Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kihívás Napja

Kihívás Napja
Kihívás Napja

A Kihívás Napján, 2010. május 19-én a városban számos helyszínen voltak rendezvények, melyeken az óvodás korosztálytól kezdve a szeniorokig, mindenki képviseltette magát. A sportolni vágyók főként játékos sportvetélkedőkön, labdajátékokban, kerékpározásban, futásban és aerobikban próbálhatták ki magukat.

Így a Wellness Colosseumban késő délutánig mintegy 200 óvodás és 200 általános iskolás mérte össze ügyességét a különböző játékos vetélkedőkben, este pedig az aerobikot kedvelőket várták a szervezők.
A Széchenyi ligetben közel 400-an vettek részt a futóversenyen, melyet a Honvéd Rákóczi SE bonyolított le. A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalja is 1 órás sportprogramot szervezett a Challange Day keretében.
A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban a Szentesi Kosárlabda Klub szervezésében kosárlabdázásra volt lehetőség.
A St. Jupát SE délelőtt kerékpározásra, délután túrakenuzásra várta az érdeklődőket.

Az egész napos sportprogramból nemcsak a nevelési-oktatási intézmények tanulói és dolgozói, hanem a város többi intézménye is kivette a részét. Ezen a napon valamennyi sportlétesítményt és sportegyesületi edzést szabadon és ingyenesen látogathattak a sportot kedvelők.

Az esélyegyenlőség jegyében mód nyílt a fogyatékosok mozgásos tevékenységeinek elősegítésére, így a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon és a Gondozási Központ is bekapcsolódott a rendezvénybe.

Kihívás Napja
Kihívás Napja

Az egész nap folyamán fő szempont volt, hogy mozogjunk együtt legalább 15 percet, a cél pedig valamennyi sportolni szerető lakos számára a felszabadult, örömteli testedzés volt. Nem titkolt cél volt az is, hogy a 15 perces mozgások összesítésével a város a kihívás napi versenyben minél jobb helyezést érjen el.

A teljesítéseket a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban összesítették. Végeredményként elmondható, hogy összesen 21 óra alatt 812 tizenöt perces megmozdulást regisztráltak. A 2010. Kihívás Napja versenyében Szentes saját kategóriájában az előkelő harmadik helyen végzett. A remek eredmény a helyi szervezők, a szponzorok és a sportot kedvelők kitartó és áldozatos munkájának köszönhető.

Az idei évben immár 20. alkalommal meghirdetett Kihívás Napja programsorozatban Szentes a kezdetek óta részt vesz. Ennek elismeréseként 2010. május 12-én Budapesten a Magyar Sport Házában emlékplakettet vehetett át városunk képviselője.