Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Indul a Studium Generale Szentes

Studium Generale Szentes
Studium Generale Szentes

Esély és tehetséggondozás Szentesen

2012. november 14-én 11.00 órakor a szentesi Polgármesteri Hivatal Konferencia Termében rendezik meg a Studium Generale Szentes programindító rendezvényét.

A Szegedi Tudományegyetem tanszékei és tanárai közreműködésével, a város sikeres és önzetlen vállalkozásai támogatásával, a helyi középiskolák és tanáraik részvételével egy hosszú távú tehetséggondozó program indul el tanévenként mintegy 400-450 helyi diák lehetőségeként.

Esély és tehetséggondozás Szentesen. Ezt a jelmondatot választották 2012. november 14-én induló közös munkánknak.

A 11-12. évfolyamos szentesi diákok heti plusz két órában választott tantárgyaikból egyetemi segédlettel készülhetnek az érettségire. További cél az is, hogy a felsőfokú tanulmányok során is figyelve egymásra a szentesi vállalkozások szentesieknek teremthessenek munkahelyet, illetve a helyi lehetőségeket tegyék ismertté és vonzóvá, motiválva ezzel a diákokat. Ezt a kialakuló kapcsolatot Szentes városa további ösztöndíj támogatással is segíti.

A tudás befektetés a jövőbe. A tudás ad lehetőséget a fiatalnak arra, hogy többre és messzebbre jusson, mint szülei, a társadalomnak pedig arra, hogy ne merevedjenek el struktúrái, ne induljon el a kasztosodás útján.

Tudjuk, ehhez szorgalom és kitartó tanulás kell a diáktól, anyagi áldozatvállalás a családtól, s a diákhitel visszafizetésének terhe és kockázata a fiatalé. Cél, hogy ennek a befektetésnek az esélye minden tehetség számára adott legyen, az avval való élés lehetősége ne a család anyagi helyzetétől függjön.

Az évente több mint 10 millió Ft-os költséget a szervezők arányosan vállalják.

A program anyagi támogatói: Hungerit Zrt., Metalcom Zrt., Árpád-Agrár Zrt., Délkertész, HKCeram Kft., Szentes Városi Önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem.