Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

III. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

III. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja
III. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár harmadik alkalommal rendezik meg idén a Kézműves Ízek Fesztiválját Szentesen 2013. április 1-én, Húsvéthétfőn. A Kurca híd lezárása és az ott folyó munkák miatt a Dózsa ház mégsem bizonyult alkalmas helyszínnek, így a rendezvényt áthelyezték a Tóth József utcán található Művelődési és Ifjúsági Házba. Jó idő esetén – amiben bizakodnak a szervezők -, a Kurca partot is birtokba veszik.

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.
Kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei, olyan régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg mint pl. a kovács, íjász, fafaragó. Emellett a népi hímzés és tojásfestés művészetébe is belekóstolhatnak.

Az idei program még tartalmasabbnak ígérkezik. A sütés-főzés mellett egész nap előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, melyek témája szintén az étkezésekhez és azok szokásaihoz kapcsolódik.
14 órától a színpadon is folyamatos programok váltják egymást: népi muzsika, néptánc, divatbemutató színesíti a programot. A látogatók pedig locsoló verssekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal.
A Szentesi Vendégszeretet Egyesület rendezvényén számos civil szervezet működik közre, hogy tartalmas programot nyújtson a locsolkodás mellett és helyett ezt a rendezvényt választó érdeklődőknek.