Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Idegenforgalmi szakoktatók szentesi látogatása

A szentesi látogatást a Széchenyi ligetben kezdték
A szentesi látogatást a Széchenyi ligetben kezdték

2010. április 24-én Szentesre látogattak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző Központjának oktatói.

A csoport vezetője a Budapesti Utazás Kiállításon figyelt fel városunkra és a kistérség településeire. A vendégek az önkormányzat és a Szentesi Vendégszeretet Egyesület együttműködésben megtekintették a város legfőbb turisztikai látványosságait.

A városnéző sétán természetesen nem hagyhatták ki a Koszta József Múzeumot, a Művészetek Házát és a felújított Református Nagytemplom épületét, majd ebéd után a Szentesi Üdülőközpont marketingesének kíséretében a kistérség nevezetességeivel ismerkedtek meg.

Szegváron többek között ellátogattak a szélmalomhoz, megnézték a falumúzeumot, Nagymágocson az egykori Károlyi kastélyt és annak festői szépségű parkját, végezetül Derekegyházon az ökatlon terveit ismerhették meg a halas tavaknál bográcsos vacsora mellett. A csoport vezetőjének elmondása szerint rendkívül pozitív élményekkel zárták kirándulásukat. Ákos Géza beszámolójában kiemelte Szentes Város Önkormányzatának, valamint a kistérség polgármestereinek vendégszeretetét.

A BKIK Idegenvezető Továbbképző Központja már 10 éve foglalkozik az idegenvezetők továbbképzésével. A város bemutatásán túl a szakmai kapcsolatteremtés elsődleges célja a turisztikai termékek pozícionálása, valamint a közös munka révén a termékek legmegfelelőbb ár-érték arányának kialakítása volt.