Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hulladékos játszóház Szentesen

Hulladékos játszóház Szentesen
Hulladékos játszóház Szentesen

A Hulladékkör 2 ezért a Hulladékból termék kiállítással egybekötött Hulladékos játszóházat az ország öt régiójába viszi el, a diákokat pedig három korcsoportban egy online tanulmányi versenyre is invitálja- nem akármilyen feltételekkel: a “Körözd le a hulladékot!” című verseny országos fődíja három darab osztálykirándulás egyenként 300.000 Ft értékben választható hazai kalandparkba vagy ökostrandra.

„Á, ez már nem kell, inkább kidobom. A padtársamnak is ilyen van, én is szeretnék egyet! Kinyomtatom, úgy könnyebb elolvasni. Becsomagolom, úgy szebb lesz. Nem hoztam táskát, kérnék egy zacskót is.” – Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok naponta százszor születnek a fejünkben, és – legalábbis környezettudatossági szempontból – általában feleslegesen, hiszen ezek mindegyikével hulladékot termelünk.

A rendezvények 2011. októberétől 2012. áprilisáig zajlanak a következő helyszíneken: Eger, Szolnok, Szentes, Pécs, Zalaegerszeg.
A projekt fővédnöke dr. Fülöp Sándor, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa.

Az első két régiós játszóház és vetélkedő nagy sikernek örvendett – erről tanúskodik a résztvevő diákok létszáma (kb. 600-700 fő helyszínenként), illetve a vetélkedő régiós elődöntőjébe bejutott csapatok színvonalas munkái.
A harmadik rendezvény házigazdája Szentes (Művelődési és Ifjúsági Ház). Időpont: 2012. január 9-13.

További információk: www.hulladekkor.hu