Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Házhoz megy a SZELEKTÍV a Felsőpárton

Házhoz megy a SZELEKTÍV
Házhoz megy a SZELEKTÍV
Tájékoztató a szentesi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bővítéséről

A Városellátó Intézmény 2012 novemberétől bővíti a lakossági házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés területét az alábbi lakóterületen: Szentes Felsőpárt, azaz a csütörtöki szemétszállítású lakóterületek.

A Szentes Felsőpárti lakosok a postaládájukba bedobott sárga színű feliratos gyűjtőzsák használatával vehetnek részt a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésben.

A zsákon található tájékoztató felirat alapján gyűjthető szelektíven a háztartásában keletkező, műanyag és fém csomagolási hulladék, azaz az üdítős, ásványvizes, mosó és mosogatószeres flakonok, TETRA, fém italos és konzerv dobozok.

Az alábbiakban megjelölt időpontokban helyezhető ki bekötött gyűjtőzsák az ingatlan elé a kuka mellé, azt egy külön hulladékgyűjtő jármű (de NEM a kommunális hulladékot szállító jármű) fogja elszállítani.

A sárga szelektív hulladékgyűjtő zsákok begyűjtésének időpontjai:

·         2012. december 13. (csütörtök)

·         2013. január 17. (csütörtök)

·         2013. február 14. (csütörtök)

·         2013. március 21. (csütörtök)

A további gyűjtési napokat a 2013. év elején kiadásra kerülő Köztisztasági Tájékoztató Füzet tartalmazza, amelyet eljuttatunk minden Ügyfelünk postaládájába.

A zsákban gyűjtött szelektív hulladék elszállítása az ingatlan elöl történik havonta egy alkalommal. A továbbiakban minden gyűjtési napon pótoljuk a lakosok által kihelyezett zsákokat. Amennyiben valakinek kevésnek minősül az általunk kiadott zsák mennyisége, vagy valamilyen okból nem kapott új zsákot, akkor a zsákok átvehetők a Városellátó Intézmény Ügyfélszolgálati Irodájában a Polgármesteri Hivatal udvarában (az Erzsébet tér felől).

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés teljesen díjmentes, sem a gyűjtőzsákért, sem az elszállításért nem kell díjat fizetni, ennek azonban az a feltétele, hogy a kiosztott zsákok a rendeltetésüknek megfelelően, a leírtaknak és a zsák feliratnak megfelelően kerülnek felhasználásra.

Amennyiben a kihelyezett sárga zsákba nem szelektív hulladék kerül, úgy azt munkatársaink NEM szállítják el.