Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

FELHÍVÁS a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosok jelentkezésére

Szentes

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban bonyolítandó országos népszámláláshoz.

 A jelentkezéseket 2022. augusztus 10. napjáig várjuk az alábbi módon:

 • postai úton a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) címére ( a borítékra írják rá „Népszámlálás”) vagy
 • e-mailben a nepszamlalas@szentes.hu  e-mail címen vagy
 • a Hivatal portáján elhelyezett gyűjtődobozban.

A jelentkezés során a Jelentkezés a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosoknak megnevezésű nyomtatványt kell kitölteni.

A nyomtatvány elérhető a www.szentes.hu honlapon és a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal portáján.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok látják el a 2022. október 17. – 2022. november 20. közötti időszakban.

Díjazás: A díjazás mértéke a számlálóbiztos által a terepen végzett adatgyűjtés alapján lakásonként és személyenként külön jogszabályban meghatározottak szerint változik, várhatóan kb. bruttó 170.000,- 250.000,-Ft, plusz felkészülési és kapcsolattartási díj bruttó 25.000,-Ft.

A számlálóbiztosokkal megbízási szerződést köt a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal.

FONTOSABB TUDNIVALÓK AZ ALÁBBIAK:

A számlálóbiztos feladata a körzetének bejárása, a körzetéhez tartozó, az internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása, valamint a címek pontosítása, az esetleges új címek felvétele. Munkáját közvetlenül a felülvizsgáló irányítja, ellenőrzi.

– A népszámlálás adatfelvételének eszmei időpontja 2022. október 01. nap 0 óra.

–  2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető.

–  A népszámlálási adatfelvétel során össze kell írni a számlálókörzetbe tartozó – a címjegyzéken szereplő, illetve a térképszelvény által lehatárolt területen található – valamennyi lakóegységet, továbbá a számlálókörzet területén élő személyeket.

– A népszámlálás teljességéhez elengedhetetlen a körzet teljes körű címbejárása függetlenül attól, hogy történt-e a címen internetes önkitöltés vagy sem.

– A számlálóbiztosnak várhatóan a terepmunka során kb. 170 címen kell címellenőrzést végeznie, és kb. 80-90 címen kérdőívet kitöltenie külön a lakásra és külön az ott élő/tartózkodó személyekre. A személyes kérdőív kitöltésének nagysága attól függ, hány fő él az online önkitöltési mód lehetőségével.

– A számlálóbiztosok a Központi Statisztikai Hivatal által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) végzik az adatgyűjtést. Az eszközök már a feladatellátást kiszolgáló szoftverekkel telepítve kerülnek a számlálóbiztosokhoz. Kizárólag a rendszer kérdőívmodulja fut a felhasználó eszközén, minden más modul elérhetetlen.

– A számlálóbiztosok felkészítését online-rendszerben kívánja a Központi Statisztikai Hivatal megvalósítani.

 Az oktatási rendszer 2022. szeptemberétől érhető el a képzésben résztvevők számára, ami vizsgával zárul.

– Kizárólag a sikeres vizsgát tett jelentkezőkkel köthető szerződés a számlálóbiztosi feladatok ellátására. A terepmunka akkor kezdhető meg, ha az elméleti és a gyakorlati felkészülési feladatokat a számlálóbiztos elvégezte.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

 • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (online oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
 • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
 • cselekvőképesség, 18. életév betöltése
 • legalább középfokú végzettség.


A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

 • akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában
 • pontosan tudják követni az előírásokat
 • betartják a határidőket
 • jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek
 • képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére
 • vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.

  Ha ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, kérem jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezés a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosoknak --> Fájl mérete: Letöltések száma: 400
A kitöltött és aláírt jelentkezési lap leadható személyesen: a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal portáján (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) vagy postai úton: Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal 6600 Szentes, Kossuth tér 6. levélcímen (a borítékra írják rá „Népszámlálás”), valamint a nepszamlalas@szentes.hu email címre elküldhető.

                                                                                                         Dr. Sztantics Csaba

                                                                                                                    jegyző