Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Farkas Sándor átvette mandátumát

Farkas Sándor átvette mandátumát
Farkas Sándor átvette mandátumát

Ünnepélyes keretek között adták át május 7-én, pénteken az országgyűlési képviselői megbízólevelet Csongrád megye 5. számú választókerülete országgyűlési képviselőjének, Farkas Sándornak. A szentesi városháza konferencia termében megtartott mandátumátadáson a helyi választási bizottság elnöke, Fábján Sándor elmondta: Március 19-én 16 óráig 3 párt képviselőjelöltje adta le az összegyűjtött ajánlószelvényeket.

Az országgyűlési választások első fordulója rendkívüli eseményektől mentesen zajlott, gyors volt a szavazatszámlálás és pontos az adatszolgáltatás. A választópolgárok már az első fordulóban, április 11-én szavazataikkal egyértelműen kinyilvánították, hogy Farkas Sándort bízzák meg Szentes és térségének parlamenti képviseletével.

Április 11-én Csongrád megye 5. számú választókerületében a FIDESZ-KDNP jelöltje a leadott 21.262 szavazatból 11.692-őt kapott, 56 százalékos eredményt ért el. Varga Géza a szavazatok 22,68; Móra József Antal 21,31 százalékát kapta meg.

A 4. parlamenti ciklusát megkezdő Farkas Sándor országgyűlési képviselő a választópolgárok felé intézett köszönő szavaiban elmondta, hogy a következő időszakban azért dolgozik minden országgyűlési képviselő, hogy biztonságot, lehetőséget teremtsenek a magyar emberek számára. „Ezért dolgozom én is, pártoktól, vallási felekezetektől függetlenül.“