Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Érdekes lehet Szentes

Érdekes lehet Szentes
Érdekes lehet Szentes

2015. április 21-én és 22-én négy idegenforgalmi újságíró érkezett tanulmányútra Szentesre. B. Mezei Éva (HTM életmód magazin), Székely Ágota (Panoráma magazin), Szilágyi Kata (Go Travel) és Polgár Zoltán (Magyar Turista) két napig ismerkedett a város nevezetességeivel, történelmével, és idegenforgalmi lehetőségeivel. A látogatás előzménye az volt, hogy a HTM magazinba holnap egy két oldalas újságcikk jelenik meg a városról.

A szakírók évek óta járják az országot, és publikálják tapasztalataikat.

Itt tartózkodásuk alatt többek között megnézték a város épületeit, a Tisza partot, és a Vasúttörténeti Emlékparkot.

Találkoztak Szirbik Imre polgármesterrel, Dr. Demeter Attila alpolgármesterrel, és Antal Balázs Tiborral, a Városfejlesztési Bizottság elnökével, akiket bombáztak kérdéseikkel. Leginkább a város környezeti kihasználtsága, egyedi lehetőségei és tervei érdekelték az újságírókat. Kirándulásuk végén mindenki más választ adott arra vonatkozóan, hogy mit tartott a legkülönlegesebbnek. Volt, aki az Üdülőközpont nyugalmába szeretett bele, volt akit a sok zöld felület és rendezett környezet nyert meg, volt akit az, hogy délután rengeteg sportoló emberrel találkozott, és volt akit pedig a Vasúttörténeti Emlékpark egyedisége és Valkai Csaba személyisége nyűgözött le.

Összességében azonban elmondták, hogy nagyszerű városnak tartják Szentest, és fő vonzerejének azt az egyedi szellemiséget tekintik, amely az itt élő emberekre jellemző. Bevallásuk szerint olyan emberekkel találkoztak, akik a saját területükön olyan fanatizmussal és hittel rendelkeznek, amely kivételessé teszi őket, és városukat. Emellett lenyűgözte őket a békés, virágzó város látványa,a jó levegő, és hogy az aktív pihenés széles palettájáról is lehet válogatni. A kapcsolat ezzel még nem ér véget – mondta Torday Henrietta, az Önkormányzat marketing referense, hiszen a négy fővárosi újságíró közül ketten máris találtak olyan témát, amely érdekli őket, és amiért visszatérnek városunkba. Továbbá B. Mezei Éva a HTM újságírója felhívta a figyelmet arra, hogy a héten 15.000 példányban megjelenő magazinban megismerhetjük Szentest is.