Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Elindult a karneváli visszaszámlálás…

Elindult a karneváli visszaszámlálás...
Elindult a karneváli visszaszámlálás…
Immáron 15 éve rendezi meg Szentes a Télbúcsúztató Karnevált, ahol együtt temeti el a telet a város apraja és nagyja.

2016. február 15-én sajtótájékoztató keretében ismertették az idei programot. Idén csak egy napra koncentráltak a szervezők, mondta Szirbik Imre polgármester a Városháza konferencia termében, miután a Rákóczi utcai óvoda Katica csoportja síppal-dobbal valamint farsangi énekekkel kezdett neki a télűzésnek.

A délelőtti program 9.00 órakor kezdődik a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, ahol az óvodásoké elsőként a színpad. 11 órakor jön a népszerű Pom-Pom Együttes koncertje. Közben a szabadtéri gasztronómiai udvaron a kistérségi települések sütnek, főznek, melyre minden vendéget szeretettel várnak.

A tájékoztatón a térségi polgármesterek elmondták, hogy mindenki gasztronómiai különlegességgel készül a karneválra. Így Szabó István Derekegyház polgármestere palacsintát, Szarka Attila Árpádhalom polgármestere csöröge fánkot süt, Nagymágocs polgármestere Szebellédi Endre farsangi meglepetéssel készül. Szegvár farsangi fánkkal, valamint Fábiánsebestyén Eperjessel közösen szintén gasztronómiai meglepetéssel készül.

Antal Balázs Tibor a városfejlesztési bizottság elnöke örült a gyermekeknek, aki minden bizonnyal várják és segítik a télűzést és példamutatónak nevezte ezt a térségi összefogást.

A délutáni program 13.00 órakor kezdődik az iskolások karneváljával, ami kb. 15.00 óráig tart. 15 óra 30 perckor a jelentkezett csoportok vonulnak végig a karneváli menet előtt, majd a nagy felvonulás 16.30-kor indul a sportcsarnoktól. Látványos tűzgyújtás ígérkezik a Phlox Tűzzsonglőr csoporttal az Ifjúsági Parkban. Ettől a pillanattól vége a szabadtéri programoknak és folytatódik az esti show-val és koncerttel a sportcsarnokban. Fél 7-kor a Copacabana brazil táncshow pezsdíti a hangulatot, majd a színpadon fellép ByeAlex és a Slepp. A zenekar 2013-ban alakult és több közkedvelt slágerük is született az elmúlt évek során, mint például az Eurovíziós Dalfesztiválra kijutott Kedvesem, vagy a KicsiLány és a Még mindig című szám.

Karneváli plakát
Karneváli plakát