Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ÉJJELI MENEDÉK BŐVÍTÉSE – záró sajtóközlemény

2020

SZENTESI HAJLÉKTALAN SEGÍTŐ KÖZPONT „ÉJJELI MENEDÉK” BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA PROJEKT

Szentes Város Önkormányzata több mint 95 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával bővítette, korszerűsítette a SZENTESI HAJLÉKTALAN SEGÍTŐ KÖZPONT épületét, mely 100% támogatásban részesült.

Szentes Város Önkormányzata 2012-ben pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, hogy a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP-3.4.2/11 konstrukciója keretében forráshoz jusson a HAJLÉTALAN KÖZPONT felújítására, bővítésére. Az Önkormányzat a fejlesztés szükségességét érezte, hiszen az igény e típusú ellátásra megnövekedett. Az Önkormányzat 2013. november 22-én kapta meg a támogatási szerződést
Az engedélyeztetési eljárást követően a beruházás 2013. november végén megkezdődött és a tervezett fejlesztés, bővítés a határidőre, a projektzárásra 2014. szeptember végére el is készült.
Az Önkormányzat a fejlesztés megvalósításával kíván megfelelni és felelősséget vállalni a társadalmi periférián élőknek. Biztosít ez által XXI. századi körülményeket és lehetőséget továbblépésre. Az Európai Unió folyamatosan hangsúlyt fektet a nehéz sorsú embertársaink segítésére, s ez a beruházás példát mutat, hogyan lehet e projekt minden egyes részletét annak érdekében felhasználni, hogy az a célcsoport életkörülményeit javítsa.

Projekt címe: Szentesi Hajléktalan Segítő Központ “ÉJJELI MENEDÉKHELY” bővítése, felújítása

Kódszám: TIOP-3.4.2-11/1-2012-0111

Támogatás összege: 95.802.128.-Ft
Támogatás intenzitás: 100%

Nyitó sajtóanyag!